solo reizen introverte mensen

Reiziger in 2015 op zoek naar lokale bevolking

De afgelopen weken heeft Reisgraag.nl verschillende mensen uit de reiswereld geïnterviewd en gevraagd naar hun tips voor de vakantie in 2015. Hieruit blijkt dat vooral het contact met de lokale bevolking bijdraagt aan een leukere reis, maar ook eten bij lokale restaurants en slapen bij de mensen thuis zijn trends.

Ontmoet de local

“Het belangrijkste is om echt de tijd te nemen voor ontmoetingen en je te verdiepen in de cultuur van de vakantiebestemming”, aldus Marius Appelman van reisorganisatie Riksja Travel. Een andere tip die gegeven wordt is dat je je moet openstellen voor de lokale bevolking en gewoonten. Je ontmoet de lokale bevolking bijvoorbeeld tijdens een evenement of in een plaatselijk café, ook via vrienden en familie kan je handige tips krijgen.

Nieuwe initiatieven

Er zijn verschillende nieuwe initiatieven gelanceerd het afgelopen jaar die je helpen bij het vinden van een local zoals ‘Sleeping with the locals‘ en ‘I Like Local‘. Ook Airbnb.com en eatwith.com zijn handige websites om je in contact te brengen met de lokale bevolking. De Nederlandse reisorganisatie Better Places richt zich specifiek op lokale experts. “Bij ons kun je de reis 100% laten samenstellen door een reisexpert ter plaatse”, zegt Saskia Griep, eigenaresse van deze organisatie.

Solo Reizigers

Deze initiatieven zijn ook ideaal voor de reislustige single die er graag solo op uittrekt. Het avontuur tegemoet, nieuwe mensen ontmoeten, op bijzondere plekken slapen en eten bij of tussen de locals? Het zijn allemaal bijzondere ervaringen die je een completer mens maken!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!