reiswijzer singles 1oudergezin

Reiswijzer voor reislustige singles nog altijd populair

De online reiswijzer voor singles is nog altijd de best bezochte pagina van online reismagazine Single2Travel.nl. Het reisaanbod voor singles en alleenstaande ouders is onverminderd groot en dat maakt kiezen niet altijd eenvoudig. Een helpende hand blijkt na vijf jaar nog steeds erg welkom.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Single2Travel.nl de online reiswijzer voor singles introduceerde. Een eenvoudig hulpmiddel om de reisorganisatie te vinden die past bij de vakantiebehoefte van de single en alleenstaande ouder. Ook in 2014 zien we dat de reiswijzer nog altijd onverminderd populair is. Volgens Monique Holtmaat, eigenaar van het online reismagazine is dit heel verklaarbaar. “ Dé universele single bestaat niet en daarmee zijn ook de reiswensen totaal verschillend. Nederland telt een fiks aantal aanbieders die vaak ook nog eens op elkaar lijken. Weloverwogen kiezen is dus niet zo simpel als het op het eerste gezicht lijkt”.

Reisbehoefte

De reiswijzer biedt daarom uitkomst. Met vijf eenvoudige stappen selecteert de single zijn of haar vakantie criteria. Met de resultaten kan men daadwerkelijk uit de voeten want alleen de reisorganisaties die voldoen aan de reisbehoefte van de zoekende single blijven over. Dit maakt het keuzeproces vele malen eenvoudiger. Uiteraard is het nuttig om de websites en het aanbod van de overgebleven aanbieders aan een nauwkeurigere blik te onderwerpen. Vaak is er een reisforum of staan er eerdere reiservaringen beschreven. Deze geven een prima indruk van een rondreis en de betreffende organisatie.

Veel meer dan bestemming

Voor singles is de vakantiebestemming niet altijd het voornaamste criteria bij de keuze van een groepsreis. De grootte van het reisgezelschap, de leeftijd van de overige reizigers, het comfortniveau van de reis, de m/v verhouding in de groep en het type accommodatie zijn minstens net zo belangrijk. Iets wat voor koppels en gezinnen ietwat anders ligt. Die zijn tenslotte met elkaar. Daarmee hebben de verschillende criteria een geheel andere volgorde. Dit beseft de single reiziger en de alleenstaande ouder ook. Daarom kan de keuze voor organisatie X of Y nogal bepalend zijn of men kan terugkijken op een vreselijke of juist fantastische vakantie.

Onderscheidend vermogen

Om de reizende single in de toekomst nog beter van dienst te zijn zouden de reisaanbieders er goed aan doen om zich nog duidelijker van elkaar te onderscheiden en dit ook als zodanig te promoten. Dit draagt bij aan een beter passend reispubliek en dus meer tevreden klanten. En wie wil dat nou niet?

Bron: Single2Travel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!