Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
alleen op reis
5 februari 2016

Reiswereld niet klaar voor soloreiziger

Reisgoeroes en trendwatchers voorspellen voor de komende jaren een invasie van soloreizigers. Ook al heb je een gezin dan kun je ook als soloreiziger op pad gaan. Gewoon tijd voor jezelf of omdat je voor je werk wel eens naar het buitenland moet, zoals Hans die reisjournalist is. Op de vraag of de reiswereld klaar is voor soloreizigers hoefde Hans niet lang na te denken. Nee, volstrekt niet, was zijn antwoord.

Reiswereld niet klaar voor soloreiziger

Als reisjournalist reist Hans Avontuur veel. Voor BN DeStem schrijft hij wekelijks een column over een voorval, anekdote of dilemma, gerelateerd aan zijn beroep. Hans heeft een gezin en vakanties vindt hij prettig met hun door te brengen. Voor zijn werk is hij vaak alleen op reis en noemt zich zelf dan ook ervaringsdeskundige waar het gaat om alleenreizen. De reiswereld is allerminst klaar voor de soloreiziger.

Lulligste tafeltje in restaurant

Wanneer Hans zegt dat de soloreiziger de paria is van vakantieland, dan schrik ik daarvan. Je krijgt als een tweederangs gast het lulligste tafeltje in een restaurant, het minst geliefde kamertje in het hotel valt jou vaak ten deel. Klein oppervlak met meestal volle kamerprijs. Die verhalen hoor je wel, maar dat dit nog steeds van deze tijd is, dat vind ik verbazingwekkend.

Tijd voor revolutie

Wordt het niet tijd voor een revolutie. Soloreizigers zouden zich moeten verenigen. Soloreizigers zijn namelijk niet zielige singles die niet aan een partner kunnen komen, verdrietige weduwe die verdriet komen verwerken, gescheiden man die hier een jong blaadje denkt te scoren. Niets van dat. Soloreizigers zijn tegenwoordig stoere reizigers die iets van de wereld willen zien. Ook gaan er steeds meer gelukkig getrouwde mannen en vrouwen alleen op reis, om even te ontsnappen aan het alledaagse leven.

Solo, omdat je maar één keer leeft

Wat zou het toch mooi zijn, zit Hans te overpeinzen, als restaurants vol zouden zitten met vrolijke solo’s die zich heerlijk te goed doen aan de heerlijkste gerechten, terwijl hun partners thuis de kinderen in bed leggen en nog even een wasje draaien. Solo met het gevoel van “je leeft maar één keer”.

Enkel en alleen genieten

Nu moet je weer even wakker worden uit deze dagdroom. Jammer, maar zover is het helaas nog niet. Volgens Hans zal het er wel aan bijdragen wanneer er echt meer reizigers besluiten alleen op reis te gaan. De trend is gezet, maar moet nog stevig uitgewerkt worden. Weet je niet zo goed hoe dat moet zo’n reis alleen? Doe dan de eerste keer niet te ingewikkeld. Boek een reis naar een land waar jij al lang eens naar toe wilde, neem een goed boek mee en ga gewoon enkel en alleen genieten.

Solo en reizen is heerlijk

Zie je op reis iemand alleen aan een tafeltje zitten in een verscholen hoekje? Negeer hem niet, zeg hem of haar opgewekt gedag. De solo reiziger is in ieder geval niet zielig. Hij is op reis en dat alleen is al heerlijk.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Voor het eerst alleen op reis: 13 tips

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een...

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart....

Deze zomer alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Ga je deze zomer voor het eerst alleen backpacken in Australië,...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie