boek actie verloren vrouw

Reistrends 2017: rust, avontuur en authenticiteit

Alle reiservaringen op een hoop plus een hele stapel aanbevelingen in combinatie met de eigen ervaringen in de online travel wereld heeft Booking.com tot een voorspelling doen komen voor de reistrends van 2017. Als we de site mogen geloven dan gaan de globetrotters onder ons volgend jaar op zoek naar rust, avontuur en authenticiteit.

1) Directe voldoening 2.0

De smartphone heeft een belangrijke plek in ons leven verworven. Ook om een trip te plannen, doen we steeds meer beroep op technologie. Zo’n 52% van de reizigers zegt in de toekomst vaker reisapps te gebruiken. Van het zoeken van een lekker restaurant, tot het checken van het weer of profiteren van WiFi: je telefoon wordt een onmisbaar hebbeding op reis.

2) SanctuStays

We hebben het allemaal “druk, druk druk”. Het is dan ook geen verrassing dat tot rust komen tijdens een wellnessweekend of spa-workshop populairder wordt. Booking.com voorspelt zelfs dat zogenaamde SanctuStays, resorts met een resem ontspanningsfaciliteiten, enorm in de smaak zullen vallen in 2017.

3) Zakenvakanties

2017 wordt het jaar van de zakenreiziger die op zoek is naar zen. Een businesstrip dat gecombineerd wordt met een bezoek aan een museum of een uitgebreide vakantie is geen uitzondering meer. Het fenomeen heeft zelfs een eigen naam gekregen: ‘Bleisure’, een samentrekking tussen business en pleasure.

4) Zin om te ontdekken

Als er iets is waar een doorgewinterde reiziger een hekel aan heeft, zijn het wel hordes andere toeristen. Ook volgend jaar gaan we dus op zoek naar nog onbekende, authentieke bestemmingen. Maar liefst 45% heeft zich voorgenomen om in 2017 een avontuurlijke bestemming te kiezen en 47% wil naar een exotisch oord.

5) Ecotoerisme of thuisblijven

Verantwoord reizen is een trend die blijft groeien in 2017. Ecotours, overnachten in een duurzame accommodatie en vervoersbedrijven die info geven over CO2-compensatie zijn daarbij een must.

6) Eenvoudig vermaak

Materiële eigendommen, poep-chique hotels en peperdure toiletartikelen verliezen steeds meer van hun charme. Eigen vermaak en ervaringen opdoen wordt des te belangrijker.

7) Het menselijke aspect

Opvallend: vakantiegangers zijn steeds meer op zoek naar menselijk contact. Ze hechten dan ook meer belang aan vriendelijk en behulpzaam personeel. Vier op tien zou een locatie met meer dan drie negatieve recensies zelfs overslaan.

8) Fly me to the moon

Of het al voor volgend jaar is, is nog maar de vraag. Maar mensen zijn er rotsvast van overtuigd dat we steeds verder zullen reizen. Bijna de helft (44%) denkt dat het mogelijk is om in de toekomst een ticket te boeken naar de diepe oceaan, de maan of een ander verafgelegen plek in ons sterrenstelsel.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!