Als je regelmatig op reis gaat dan ben je waarschijnlijk al een expert koffer inpakken, een genie op internet om de goedkoopste tickets te scoren en weet je waar je het beste kunt zitten in het vliegtuig. Toch hebben we nog een paar super handige reistips voor je!

Vakantie of tickets boeken: doe het incognito

Je kunt er uren, dagen mee zoet zijn. De voorpret van een nieuw reisje, vakantie of goedkope vliegtickets bemachtigen, het is en blijft leuk. Je speurt het internet af en droomt intussen weg bij het zien van al die prachtige reisfoto’s. Reiswebsites en boeking sites voor vliegtickets weten dit ook. Ze houden jouw surfgedrag nauwgezet bij door middel van cookies. Daardoor kan het zijn dat een vakantie of vliegticket op maandag ineens een stuk duurder is dan de dag ervoor. Ze houden precies bij hoe vaak jij een pagina bezoekt en zo drijven ze de prijs stukje bij beetje op.

Dit kun je voorkomen door een privé of incognito venster te openen in je browser (Ctrl+Shift+P)  wanneer je vakanties gaat zoeken. Scheelt euro’s!

9 x inpakken en wegwezen

Ook al ben je inmiddels vast een inpak expert, we hebben nog een paar ultra handige tips die je vast en zeker kunt gebruiken bij het pakken van je koffer voor je volgende vakantie!

  1. Rol je kleding op in plaats van vouwen. Dit bespaart ruimte en voorkomt gekreukelde kleren.
  2. Stop een klein geurzakje in je koffer (of stukje zeep in een doekje) om te voorkomen dat je kleding muf gaat ruiken
  3. Gebruik een pillendoosje om je oorbellen, kettingen en ringen van elkaar te scheiden
  4. Doe een plastic prullenbak zakje om je schoenen, zo blijven ze bij elkaar en maken ze niks anders vies in de koffer
  5. Gebruik speciale vacuüm zakken om ruimte in je koffer te besparen
  6. Voorkom lekkende flesjes door ze in een ziplock plastic zakje te doen
  7. Stop een riem in de kraag van je overhemd (opgerold) om deze netjes te houden.
  8. Reis je vaak met enkel handbagage, koop lege plastic flesjes (drogist) en vul die met je favoriete shampoo en conditioner. Dit scheelt kapitalen aan mini’s kopen.
  9. Handbagage: koop een koffertje van stevige stof en met rits-vakken erop. Handig bij de douane, hoeft niet heel die koffer open om je laptop of vloeistoffen eruit te halen.