Italie Matera

Reistip: neem een ‘Italian Sabbatical met Airbnb

Uit een nieuw onderzoek van Airbnb blijkt dat veel mensen juist nu verlangen naar meer rust en een betere balans. Voor een aantal mensen kan deze droom werkelijkheid worden. Airbnb en Wonder Grottole, een lokale NGO die stedelijke vernieuwing promoot, nodigen vier vrijwilligers uit voor een Italian Sabbatical in het prachtige dorpje Grottole!

Drie maanden home host

Gevestigd boven op een berg in de zuidelijke Italiaans provincie Matera ligt het pittoreske dorpje Grottole. Met slechts 300 bewoners in het historische centrum en meer dan 600 lege huizen, dreigt deze plek volledig te verdwijnen. Om het dorp te redden en nieuw leven in te blazen steunt Airbnb Wonder Grottole door vier vrijwilligers naar het dorp te sturen. Zij gaan hier voor een periode van drie maanden wonen en verwelkomen gasten als Experience en Home host. De vrijwilligers worden getransformeerd tot tijdelijke inwoners van Grottole. Zo zullen ze zich verdiepen in de Italiaanse taal, helpen bij het onderhouden van de gemeenschappelijke groentetuin en leren ze hoe ze de lekkerste Italiaanse gerechten kunnen bereiden.

Platteland Italië

Joe Gebbia, Airbnb Co-Founder en Chief Product Officer: ‘Italië is een ontzettend bijzonder land met een levendige plattelandsgemeenschap, vele bergdorpjes en een passievolle en gastvrije cultuur. We willen ontzettend graag bijdragen aan het behoud van deze gemeenschap zodat deze nog generaties blijft bestaan. Door anderen te inspireren om deel te nemen aan het dorpsleven in Grottole hopen we dat het prachtige platteland van Italië meer onder de aandacht komt.’’

Vrijwilligers

De vier vrijwilligers beginnen met een training van een maand voordat ze volwaardige Home en Experience co-hosts worden en volledig worden opgenomen in de gemeenschap. Als Co-hosts van Airbnb, verwelkomen ze gasten in een prachtige slaapkamer in het lokale community centre of in een traditioneel huis in het dorpscentrum. Tegelijkertijd vervullen de vrijwilligers de rol van Social Impact Experiences hosts. Zo leren ze bezoekers hoe ze groenten verbouwen, honing oogsten, pasta maken en olijfolie produceren. Alle opbrengsten van deze Experiences worden geïnvesteerd in het dorp.

Nieuwe bevolking

‘Het is onze droom om het historische centrum volledig opnieuw te bevolken. We hopen dan ook dat binnen tien jaar Grottole volledig bewoond wordt door allerlei mensen met verschillende achtergronden die samen perfect geïntegreerd zijn in de lokale gemeenschap’, zegt Silvio Donadio, oprichter van Wonder Grottole.

Kandidaat-eisen

Kandidaten moeten 18 jaar of ouder zijn, goed Engels spreken, beschikbaar zijn van juni tot augustus 2019 en tijdens deze drie maanden in Grottole kunnen wonen om vrijwilligerswerk te doen. Tijdens het verblijf leren de vrijwilligers Italiaans. Daarnaast moeten ze laten zien graag bij te willen dragen aan het dorpsleven.

Italian Sabbatical

Italian Sabbatical is een project dat gepromoot wordt door Wonder Grottole en gesponsord wordt door Airbnb als onderdeel van een grotere samenwerking met Fondazione Matera Basilicata 2019. De partijen streven ernaar het concept van ‘tijdelijke inwoners’ verder te promoten door onder andere samen te werken met lokale gemeenschappen en reizigers. De uiteindelijke 4 winnaars worden op 29 maart 2019 bekend gemaakt. De regels en het aanmeldformulier zijn beschikbaar op Italian Sabbatical!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!