rokjesdag

Reistip: actieve singlereizen voor Belgische vrijgezellen

Niet alleen in Nederland zijn groepsreizen voor singles inmiddels helemaal ingeburgerd. Ook bij onze Belgische zuiderburen hebben ze inmiddels verschillende professionele reisorganisaties welke zich richten op de actieve alleenstaande vakantieganger. Zoek je mooie wandelreizen en trekkings, een actieve cultuurreis of toch liever een verre exotische vakantie? Er is echt voor elk wat wils.

En mocht België dichter bij je voordeur liggen dan Amsterdam, dan is het als Hollandse kaaskop misschien wel ontzettend leuk om je eens te mengen onder de Vlaamse mede-single-reizigers. Wij hebben in ieder geval de beste reissites voor je verzameld!

KrisKras staat voor boeiende reizen, te gekke weekends, eigenzinnige dagtrips en korte activiteiten voor 18- tot 30-jarigen. Ze serveren steeds een originele mix van natuur, cultuur, actie en genieten. Je gezelschap bestaat uit een reisbegeleid(st)er en een groepje leeftijdsgenoten die samen met je op verkenning gaan.  Bij KrisKras reis je niet zomaar om te reizen. Ze proberen op een bewuste en verantwoorde manier op bezoek te gaan bij andere mensen, andere streken en andere culturen.


Reiservaring van Suzan met KrisKras:
afgelopen zomer(2008) ben ik met KrisKras meegeweest en dat is mij heel goed bevallen. Eigenlijk maak je, in overleg met je groep, zelf je reis. Het land is bekend en de route ongeveer, maar eigen inbreng is zeer belangrijk. Als groep kun je zelf besluiten wat je gaat doen. Een aantal dingen staan van te voren vast omdat dit is gereserveerd maar verder is de reis helemaal open.

Bij Joker is reizen een passie waar je een heel jaar zoet mee bent. Alles begint bij dromen en je informeren over leuke bestemmingen en verre avonturen. Hoewel je in groep reist, krijg je op een Joker-reis regelmatig ruimte om er als individu op uit te trekken. Slenter je liever over de lokale markt dan een tempel te bezoeken? Geen probleem. En ’s avonds deel je al je nieuwe ervaringen, indrukken, verwondering en bewondering met je medereizigers.

Hou je niet van massatoerisme en ben je onder de 30 jaar en hou je van wandelvakanties? Kijk dan eens bij Anders Reizen. Zij organiseren wandelreizen, actieve cultuurreizen en actieve verre reizen voor kleine groepen of individuele reizigers in streken die weinig of niet door het massatoerisme worden bezocht. Ze richten zich op actieve reizigers bij wie het opdoen van unieke ervaringen de voorkeur heeft boven het opzoeken van comfort en luxe.

Meer tips voor singles uit Vlaanderen vind je hier!

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?