krakau auschwitz

Reis tip: bezoek Krakau en Auschwitz

Deze week was het 70 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Auschwitz is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het woord vakantie. Toch willen we je het graag aanbevelen in combinatie met een bezoek aan de prachtige stad Krakau.

Eenoudervakantie

Het stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, culturele hoofdstad van Europa in 2000 en diverse oorlogen ongeschonden doorgekomen. Do we need to say more? Krakau is absoluut een bezoek waardig! Alles over Krakau, de bezienswaardigheden, hotspots en tips lees je op Single2Travel.

Een bezoek aan Krakau gecombineerd met Auschwitz is ook een hele mooie stedentrip met wat oudere kinderen. Tip dus voor alleenstaande ouders die er voordelig een paar dagen uit willen. Want hoewel in opkomst, het is er nog altijd een stuk goedkoper dan in Nederland. Vanuit Krakau worden er dag excursies aangeboden naar Auschwitz. Het is een indrukwekkende en huiveringwekkende ervaring.

Over Auschwitz

De Bevrijdingsdag van Auschwitz is tien jaar geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Holocaust Memorial Day, de dag waarop wereldwijd alle slachtoffers van de Holocaust en andere genociden worden herdacht.

Auschwitz is het universele symbool geworden voor de massamoord op onschuldige burgers. Van de ruim 1,5 miljoen mensen die tijdens de oorlog naar Auschwitz zijn gedeporteerd, werden er 1,1 miljoen om het leven gebracht. Voornamelijk Joden, maar ook Sinti, Roma, homoseksuelen en politieke gevangenen. De meesten gingen direct naar de gaskamers, anderen kwamen om door honger, ziekte, uitputting of bij executies.

Bevrijding

Bij de bevrijding door het Russische Rode Leger op 27 januari 1945 was een deel van het kamp nog intact, omdat de nazi’s niet genoeg tijd hadden om alle sporen van de massavernietiging uit te wissen. De Russen troffen in het kamp zo’n 8000 overlevenden aan, de meeste sterk verzwakt. Het voormalig kamp Auschwitz, dat nu als herdenkingsplaats en museum is ingericht, trekt jaarlijks gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers, waarvan het merendeel jongeren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.