krakau auschwitz

Reis tip: bezoek Krakau en Auschwitz

Deze week was het 70 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Auschwitz is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het woord vakantie. Toch willen we je het graag aanbevelen in combinatie met een bezoek aan de prachtige stad Krakau.

Eenoudervakantie

Het stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, culturele hoofdstad van Europa in 2000 en diverse oorlogen ongeschonden doorgekomen. Do we need to say more? Krakau is absoluut een bezoek waardig! Alles over Krakau, de bezienswaardigheden, hotspots en tips lees je op Single2Travel.

Een bezoek aan Krakau gecombineerd met Auschwitz is ook een hele mooie stedentrip met wat oudere kinderen. Tip dus voor alleenstaande ouders die er voordelig een paar dagen uit willen. Want hoewel in opkomst, het is er nog altijd een stuk goedkoper dan in Nederland. Vanuit Krakau worden er dag excursies aangeboden naar Auschwitz. Het is een indrukwekkende en huiveringwekkende ervaring.

Over Auschwitz

De Bevrijdingsdag van Auschwitz is tien jaar geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Holocaust Memorial Day, de dag waarop wereldwijd alle slachtoffers van de Holocaust en andere genociden worden herdacht.

Auschwitz is het universele symbool geworden voor de massamoord op onschuldige burgers. Van de ruim 1,5 miljoen mensen die tijdens de oorlog naar Auschwitz zijn gedeporteerd, werden er 1,1 miljoen om het leven gebracht. Voornamelijk Joden, maar ook Sinti, Roma, homoseksuelen en politieke gevangenen. De meesten gingen direct naar de gaskamers, anderen kwamen om door honger, ziekte, uitputting of bij executies.

Bevrijding

Bij de bevrijding door het Russische Rode Leger op 27 januari 1945 was een deel van het kamp nog intact, omdat de nazi’s niet genoeg tijd hadden om alle sporen van de massavernietiging uit te wissen. De Russen troffen in het kamp zo’n 8000 overlevenden aan, de meeste sterk verzwakt. Het voormalig kamp Auschwitz, dat nu als herdenkingsplaats en museum is ingericht, trekt jaarlijks gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers, waarvan het merendeel jongeren.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.