malaga januari reizen

Reis tip: begin het nieuwe jaar feestelijk in Malaga

Wil je het nieuwe jaar eens anders beginnen dan met oliebollen en vuurwerk? Reis dan voor een paar dagen af Malaga. Naast het zachte klimaat is er in Malaga begin januari nog veel meer te bleven zoals Tres Reyes Magos; oftewel de drie koningen!

Malaga is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven. Er is een gezellig oud centrum dat in januari nog geheel in kerstsferen is gehuld, leuke winkels, een mooie haven, lekkere terrasjes en natuurlijk Spaanse tapas. In januari kan het zomaar een graad of 20 zijn. Zie jij jezelf al zitten aan het strand met een glaasje sangria of een paar vers gegrilde sardientjes rechtstreeks van de barbecue? In Malaga is het de normaalste zaak van de wereld.

malaga-kerst

Kinderfeest

Extra leuke bijkomstigheid is het Tres Reyes Magos: de drie koningen. In Spanje heerst er onder kinderen voorafgaand aan 5 en 6 januari een zelfde soort spanning zoals wij die kennen rondom Sinterklaas. Het gaat allemaal om Tres Reyes Magosofwel drie koningenDe grote vraag is ook hierbij… krijg ik dit jaar wel of niet een cadeau? Ben je rond deze dagen op vakantie in Málaga, dan ga je zeker iets merken van deze traditie.

Kinderen schrijven een brief aan de drie koningen met daarin hun wensen. Goed gedrag in het afgelopen jaar geeft meer zekerheid op een cadeau. Voorafgaand aan de intocht zijn de wijze heren vaak te vinden in een winkelcentrum of warenhuis, zoals El Corte Ingles. Dagelijks schudden ze hier vele kinderhanden en nemen alle uitgeschreven wensen aan.

Drie Koningen Málaga – de intocht

Aan het begin van de avond van 5 januari komen de drie koningen aan in een grote optocht. In Málaga zijn er behoorlijk grote wagens bij betrokken. Allemaal met een eigen thema en natuurlijk ook wat reclame. Vanaf de wagens worden handen vol met snoep naar de kinderen langs de kant gegooid. Kinderen zijn opgewonden en duiken met z’n allen (niet altijd zonder risico) op de snoepjes af.

Hoogtepunt van de optocht zijn de wagens met daarop de drie koningen. De wijzen worden bejubeld en zwaaien vanaf de wagen vriendelijk naar de kinderen. Deze optocht is een erg leuk om eens te mee te maken wanneer je in Málaga bent. Een echte Spaanse traditie waar de kinderen helemaal in op gaan.

6 januari feestdag Drie Koningen

De optocht van Drie Koningen (Cabalgata Reyes Magos) begint bij Plaza de general Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga. Vervolgens trekt de parade grotendeels langs de buitenrand van het historisch centrum.

6 januari is een vrije dag in Spanje en meestal gezellig druk in de straten van Málaga. Kinderen zijn opvallend uitgelaten lopen rond met allerlei speelgoed. Dit komt door een nachtelijk bezoek van de drie koningen. In de nacht van 5 op 6 januari zijn ze zogenaamd langs geweest om cadeaus in huis achter te laten. Deze buit wordt door de kinderen met veel trots getoond.

Leuk om te weten

Kinderen die niet lief zijn geweest krijgen in eerste instantie carbón dulce. Deze zoete snoepje lijken op zwarte steenkool. In feite de Spaanse variant op de roe of de zak van Sinterklaas en een waarschuwing voor stoute kinderen. Meer informatie over Malaga lees je op Beleefmalaga.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!