malaga januari reizen

Reis tip: begin het nieuwe jaar feestelijk in Malaga

Wil je het nieuwe jaar eens anders beginnen dan met oliebollen en vuurwerk? Reis dan voor een paar dagen af Malaga. Naast het zachte klimaat is er in Malaga begin januari nog veel meer te bleven zoals Tres Reyes Magos; oftewel de drie koningen!

Malaga is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven. Er is een gezellig oud centrum dat in januari nog geheel in kerstsferen is gehuld, leuke winkels, een mooie haven, lekkere terrasjes en natuurlijk Spaanse tapas. In januari kan het zomaar een graad of 20 zijn. Zie jij jezelf al zitten aan het strand met een glaasje sangria of een paar vers gegrilde sardientjes rechtstreeks van de barbecue? In Malaga is het de normaalste zaak van de wereld.

malaga-kerst

Kinderfeest

Extra leuke bijkomstigheid is het Tres Reyes Magos: de drie koningen. In Spanje heerst er onder kinderen voorafgaand aan 5 en 6 januari een zelfde soort spanning zoals wij die kennen rondom Sinterklaas. Het gaat allemaal om Tres Reyes Magosofwel drie koningenDe grote vraag is ook hierbij… krijg ik dit jaar wel of niet een cadeau? Ben je rond deze dagen op vakantie in Málaga, dan ga je zeker iets merken van deze traditie.

Kinderen schrijven een brief aan de drie koningen met daarin hun wensen. Goed gedrag in het afgelopen jaar geeft meer zekerheid op een cadeau. Voorafgaand aan de intocht zijn de wijze heren vaak te vinden in een winkelcentrum of warenhuis, zoals El Corte Ingles. Dagelijks schudden ze hier vele kinderhanden en nemen alle uitgeschreven wensen aan.

Drie Koningen Málaga – de intocht

Aan het begin van de avond van 5 januari komen de drie koningen aan in een grote optocht. In Málaga zijn er behoorlijk grote wagens bij betrokken. Allemaal met een eigen thema en natuurlijk ook wat reclame. Vanaf de wagens worden handen vol met snoep naar de kinderen langs de kant gegooid. Kinderen zijn opgewonden en duiken met z’n allen (niet altijd zonder risico) op de snoepjes af.

Hoogtepunt van de optocht zijn de wagens met daarop de drie koningen. De wijzen worden bejubeld en zwaaien vanaf de wagen vriendelijk naar de kinderen. Deze optocht is een erg leuk om eens te mee te maken wanneer je in Málaga bent. Een echte Spaanse traditie waar de kinderen helemaal in op gaan.

6 januari feestdag Drie Koningen

De optocht van Drie Koningen (Cabalgata Reyes Magos) begint bij Plaza de general Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga. Vervolgens trekt de parade grotendeels langs de buitenrand van het historisch centrum.

6 januari is een vrije dag in Spanje en meestal gezellig druk in de straten van Málaga. Kinderen zijn opvallend uitgelaten lopen rond met allerlei speelgoed. Dit komt door een nachtelijk bezoek van de drie koningen. In de nacht van 5 op 6 januari zijn ze zogenaamd langs geweest om cadeaus in huis achter te laten. Deze buit wordt door de kinderen met veel trots getoond.

Leuk om te weten

Kinderen die niet lief zijn geweest krijgen in eerste instantie carbón dulce. Deze zoete snoepje lijken op zwarte steenkool. In feite de Spaanse variant op de roe of de zak van Sinterklaas en een waarschuwing voor stoute kinderen. Meer informatie over Malaga lees je op Beleefmalaga.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.