malaga januari reizen

Reis tip: begin het nieuwe jaar feestelijk in Malaga

Wil je het nieuwe jaar eens anders beginnen dan met oliebollen en vuurwerk? Reis dan voor een paar dagen af Malaga. Naast het zachte klimaat is er in Malaga begin januari nog veel meer te bleven zoals Tres Reyes Magos; oftewel de drie koningen!

Malaga is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven. Er is een gezellig oud centrum dat in januari nog geheel in kerstsferen is gehuld, leuke winkels, een mooie haven, lekkere terrasjes en natuurlijk Spaanse tapas. In januari kan het zomaar een graad of 20 zijn. Zie jij jezelf al zitten aan het strand met een glaasje sangria of een paar vers gegrilde sardientjes rechtstreeks van de barbecue? In Malaga is het de normaalste zaak van de wereld.

malaga-kerst

Kinderfeest

Extra leuke bijkomstigheid is het Tres Reyes Magos: de drie koningen. In Spanje heerst er onder kinderen voorafgaand aan 5 en 6 januari een zelfde soort spanning zoals wij die kennen rondom Sinterklaas. Het gaat allemaal om Tres Reyes Magosofwel drie koningenDe grote vraag is ook hierbij… krijg ik dit jaar wel of niet een cadeau? Ben je rond deze dagen op vakantie in Málaga, dan ga je zeker iets merken van deze traditie.

Kinderen schrijven een brief aan de drie koningen met daarin hun wensen. Goed gedrag in het afgelopen jaar geeft meer zekerheid op een cadeau. Voorafgaand aan de intocht zijn de wijze heren vaak te vinden in een winkelcentrum of warenhuis, zoals El Corte Ingles. Dagelijks schudden ze hier vele kinderhanden en nemen alle uitgeschreven wensen aan.

Drie Koningen Málaga – de intocht

Aan het begin van de avond van 5 januari komen de drie koningen aan in een grote optocht. In Málaga zijn er behoorlijk grote wagens bij betrokken. Allemaal met een eigen thema en natuurlijk ook wat reclame. Vanaf de wagens worden handen vol met snoep naar de kinderen langs de kant gegooid. Kinderen zijn opgewonden en duiken met z’n allen (niet altijd zonder risico) op de snoepjes af.

Hoogtepunt van de optocht zijn de wagens met daarop de drie koningen. De wijzen worden bejubeld en zwaaien vanaf de wagen vriendelijk naar de kinderen. Deze optocht is een erg leuk om eens te mee te maken wanneer je in Málaga bent. Een echte Spaanse traditie waar de kinderen helemaal in op gaan.

6 januari feestdag Drie Koningen

De optocht van Drie Koningen (Cabalgata Reyes Magos) begint bij Plaza de general Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga. Vervolgens trekt de parade grotendeels langs de buitenrand van het historisch centrum.

6 januari is een vrije dag in Spanje en meestal gezellig druk in de straten van Málaga. Kinderen zijn opvallend uitgelaten lopen rond met allerlei speelgoed. Dit komt door een nachtelijk bezoek van de drie koningen. In de nacht van 5 op 6 januari zijn ze zogenaamd langs geweest om cadeaus in huis achter te laten. Deze buit wordt door de kinderen met veel trots getoond.

Leuk om te weten

Kinderen die niet lief zijn geweest krijgen in eerste instantie carbón dulce. Deze zoete snoepje lijken op zwarte steenkool. In feite de Spaanse variant op de roe of de zak van Sinterklaas en een waarschuwing voor stoute kinderen. Meer informatie over Malaga lees je op Beleefmalaga.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!