reiki voor singles

Reiki helpt singles bij verwerken loslaten en vertrouwen

Reiki, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wat is het nou precies en wat kan een reiki toevoegen aan jouw leven? Wij vertellen het je samen met een Reiki beoefenaar Inez Dits.

Over Reiki

Eerst even een korte introductie.  De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten rei (‘geest’ of ‘ziel’) en ki (‘energie’ of ‘levenskracht’). Een andere, populaire Westerse vertaling van Reiki is “universele levensenergie”, of simpelweg “het leven”, “de wereld”. Bij Reiki wordt er ‘gewerkt’ met de handen en draait alles om levensenergie. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel gezien als een geheel.

Jikiden Reiki is de meest authentieke Reikimethode en komt rechtstreeks uit Japan. Met het woord “Jikiden” wordt in Japan aangegeven dat de “Leer” en de “kennis” van de bedenker Mikao Usui sensei zo puur en oorspronkelijk mogelijk wordt nageleefd. Jikiden Reiki is dus pure Usui Reiki, zonder invloed van het “westerse” denken en handelen. Jikiden Reiki onderscheidt zich dan ook in zijn eenvoud, doeltreffendheid en zijn puurheid.

In harmonie met jezelf

Bij een reikibehandeling treedt de beoefenaar op als intermediair voor het doorgeven van levensenergie aan de ontvanger. Dit doorgeven heeft een voedende en harmoniserende werking op onze energiebanen. Het doorgeven van deze energie gebeurt door directe aanrakingen maar ook op afstand. Reiki wordt toegepast bij mensen met klachten op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak. De gedachte achter Reiki is dat door het opnieuw in balans brengen, niet verwerkte ervaringen uit het verleden (met alle emoties en gevolgen van dien) worden opgeheven .

De praktijk

We gaan van de theorie naar de praktijk en spreken met Inez Dits, professioneel Jikiden Reiki beoefenaar en met een eigen Reiki praktijk Zeni. Ze komt veel singles tegen in haar praktijk en dat is niet voor niets.

“Singles komen bij mij omdat hun relatie is stukgelopen en de stap is genomen om uit elkaar te gaan.  Dat is nogal wat. Want veel mensen komen daarna in een rouwproces terecht. Met behulp van Reiki vinden zij de rust weer terug in zichzelf. De scherpe kantjes gaan er vanaf en gebeurtenissen kunnen verwerkt worden. Reiki laat mensen zich een stukje lichter voelen. De kijk op een gebeurtenis of bepaalde situatie verandert hierdoor”.

Verwerken, loslaten en vertrouwen

Dits vult aan: “Het belangrijkste vind ik dat de mensen die ik behandel weer dicht bij zichzelf komen. Tot de kern. Deze reis geeft innerlijke rust en vooral zelfvertrouwen. Dit is heel belangrijk om weer nieuwe relaties aan te gaan. Het zich openstellen voor en naar de ander en vooral het vertrouwen hebben hierin zijn essentieel. De weg van angst naar vertrouwen is een bewustwording. Reiki ondersteunt dit proces. Reiki ondersteunt het proces van verwerken, loslaten, en vertrouwen. Veel van de mensen die binnenkomen in mijn praktijk en single waren, hebben weer een nieuwe partner gevonden. Ze voelden zich heel erg gesterkt door de reiki om dit aan te gaan. Het gaf vooral rust en vertrouwen. Het is heel mooi om te zien dat Reiki voor singles heel goed werkt”.

Wil jij ervaren wat Reiki voor jou kan betekenen?

Ga dan op zoek naar een professionele en erkende Jikiden Reiki beoefenaar bij jou in de buurt. Een Reiki beoefenaar word je niet zomaar, daar gaat een hele studie en jarenlange oefening aan vooraf. Vraag eens rond in je omgeving, want als anderen goede ervaringen met iemand hebben dan zou dat voor jou ook zo maar eens kunnen opgaan. Woon je in de regio Breda? Dan kun je natuurlijk ook altijd een afspraak met Inez maken.

Alle leden die aangesloten zijn bij Jikiden Reiki Nederland hebben hun opleiding gevolgd bij vanuit Japan gecertificeerde Reikileraren. Je bent dus verzekerd dat de Reikibehandeling en de Reikilesmethode puur en origineel is, met kwaliteit en integriteit. Wij wensen je heel veel ontspanning, verlichting en een prachtige nieuwe toekomst toe!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!