van swipen naar ontmoeten

Redenen te over voor minder zin in seks

Als vrouwen geen zin hebben om te vrijen, dan ligt dat niet noodzakelijk aan de aanpak van hun man. Wetenschappers beweren dat er verschillende evolutionaire en gezondheidsredenen zijn waardoor dames seks liever wat uitstellen.

De pil

In 2013 onderzochten wetenschappers aan de universiteit van Indiana duizend vrouwen die verschillende anticonceptiemiddelen gebruikten. Daaruit bleek dat dames die de pil slikken minder orgasmes krijgen in vergelijking met zij die voorbehoedsmiddelen gebruiken zoals het condoom. Onderzoekster Cynthia Graham, verbonden aan de universiteit van Southampton, zegt dat de pil het vrouwelijk libido doet dalen. Het aantal orgasmes neemt dus af omdat de vrouwen minder vrijen.

Afleiding

Nederlandse onderzoekers aan de universiteit van Groningen hebben ontdekt dat belangrijke zones in de hersenen uitgeschakeld worden tijdens een orgasme. ‘De resultaten tonen aan dat je je volledig moet kunnen ontspannen. Mannen kunnen dat beter dan vrouwen. Dames zijn immers sneller afgeleid als er rondom hen iets gebeurt zoals een kind dat begint te huilen’, aldus de vorsers.

Antidepressiva

‘Antidepressiva en -psychotica hebben een zeer krachtig remmend effect op het orgasme’, zegt neuroloog Barry Komisaruk van de Rutgers-universiteit. Hij zegt dat selectieve serotonine-heropnameremmers, de meest voorgeschreven groep van antidepressiva, onze hersenen simuleren om meer serotonine aan te maken. Deze stof remt de werking van dopamine, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij seksuele opwinding. Serotonine vermindert ook gevoel in de zenuwen, wat het seksuele genot kan verminderen. Een half uurtje bewegen per dag zou de seksdrive van dames die antidepressiva nemen opnieuw een boost moeten geven.

Verkeerde man

Een onderzoek aan het St Thomas’ Hospital in London, waaraan vierduizend vrouwen deelnamen, toont aan dat dames geen orgasme zullen krijgen als een man niet genoeg moeite doet. De conclusie van de onderzoekers: het orgasme maakt deel uit van een evolutionaire selectieprocedure. Als de man een vrouw naar haar hoogtepunt kan loodsen, dan voelen dames (onbewust) dat hij in staat is om voor haar en hun kinderen te zorgen en gaat alles vanzelf.

Leeftijd

Naarmate vrouwen ouder worden, daalt hun testosterongehalte. Dit feit werd al vaker in verband gebracht met minder intense orgasmes of zelfs het verdwijnen ervan. ‘Testosteron is nu eenmaal het orgasmehormoon’, schrijft gynaecologe Kathy Maupin in haar boek ‘The Secret Female Hormone: How Testosterone Replacement Can Change Your Life.’

Gewichtstoename

Zwaarder worden kan een funeste invloed hebben op je seksleven omdat je lichaam dan globuline aanmaakt, deze stof doet het testosterongehalte dalen. Dat zegt de Londense gynaecoloog Nick Panay. Hij voegt eraan toe dat overgewicht ook kan leiden tot hart- en vaatziekten en diabetes waardoor er minder bloed stroomt naar het geslachtsdeel en de stimulerende zones in het brein. Daardoor raken we minder (snel) opgewonden.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.