magic is gone
8 November 2016

Redenen om uit elkaar te gaan

“Now that the magic has gone, you just wanna walk away, nothing left to say, anyway. Now that the magic is gone, there is no sense in holding on. Baby now, now that the magic is gone.”  Regels uit het gelijknamige lied van Joe Cocker. Het beschrijft een redenen waarom je uit je relatie kunt stappen en wel een heel belangrijke. De magie is over.

Redenen om relatie te stoppen

Naast dat je voelt dat de magie die er ooit was verdwenen is, zijn er nog meer redenen om een punt achter je relatie te zetten. Vaak is het lastiger dan je denkt omdat de liefde van twee kanten kwam en jij nu degenen bent die spelbreker bent. Kies wel voor je zelf. Een relatie zonder liefde van jouw kant, dat kan niet.

1. Jaloezie

Als je met een jaloerse partner samenleeft, kan dat langzaam onverdraaglijk worden, tot je besluit te stoppen. Jaloezie tast de liefde aan. Je kunt daarmee niet gelukkig zijn.

2. Ontrouw

Als je overspel wil vergeten, moet het vertrouwen in de ander opnieuw worden opgebouwd. Dat is een hele moeilijke opgave. Als je denkt dat je dat niet kunt, is het beter om uit elkaar te gaan dan om in onzekerheid te leven. Ook als je zelf weet dat je niet trouw bent, kan dat een reden zijn een relatie te stoppen. Er loopt voor jou mogelijk een grotere liefde ergens rond.

3. Controle

Een partner die bezitterig is, verstikt de liefde die er tussen jullie bestond. De vlam dooft, bij gebrek aan zuurstof en ruimte. Dat betekent het einde van jullie als stel.

4. Het plezier is weg

Jullie vinden elkaar best aardig en hebben geen grote ruzies. Maar dit alleen is niet de basis om bij elkaar te blijven. Wanneer je geen plezier meer hebt met je partner, dan is dit genoeg reden om een eind aan jullie relatie te maken.

5. Geen goede seksuele relatie

Je moet eerlijk zijn naar jezelf over seks in jullie relatie. Een relatie kan slechts bloeien als er een goede seksuele verstandhouding bestaat. Is dat niet het geval, dan is dat een scheurtje dat tot een breuk zal leiden ooit.

6. Uiteenlopende dromen

Jij droomt ervan de wereld rond te reizen en je partner is meer een huismus. Hij wil op het platteland wonen en kippen houden, terwijl jij aast op een appartement in hartje centrum. Jullie dromen lijken niet hetzelfde. Praat erover en besluit zelfs om uit elkaar te gaan in plaats van iets op te geven waar je echt in gelooft.

7. Bindingsangst

Als een van de partners zich serieus wil binden en de ander daar geen zin in heeft, ontstaat er een kloof tussen jullie. Op een dag leidt dit tot een breuk. Niemand kan leven terwijl hij te lang moet wachten, maar ook niet als hij of zij wordt opgejaagd.

8. Geen prioriteit

Sta je altijd op de tweede, derde of zelfs vierde plaats? En wil je dat niet langer, dan moet je voor jezelf en voor jouw leven kiezen. Door uit elkaar te gaan, stel je voor jezelf de juiste prioriteiten!

9. De liefde is weg

De hartstocht die er in het begin was, maakt plaats voor een ander soort liefde. Voel je helemaal niets meer of wil je de hand van je partner wel eens loslaten, dan wordt het tijd om uit elkaar te gaan. De magie, waar Joe Cocker het over heeft, is mogelijk verdwenen.

 

10. Het verkeerde evenwicht

Een bloeiende relatie bestaat uit  goede en mindere momenten. Krijgen de mindere momenten de overhad, dan moet je jullie relatie niet langer idealiseren.  Ben eerlijk naar jezelf en naar elkaar.

11. De schok

Je was er zeker van dat je partner de ware was. Totdat er iemand of iets op je pad komt waardoor je inzicht hierin verandert. Je kan gaan plots inzien dat wat jullie hebben niet is waar je van droomde!

12. Het verlangen naar verandering

Je hebt gewacht tot de ander verandert, maar er gebeurt niets. Vraag jezelf af of je denkt dat je zo kunt doorgaan. Misschien dat de juiste verandering is dat jullie uit elkaar gaan. Je kunt dan allebei gaan leven zoals jezelf wilt.

13. Vergiftigde relatie

Word je niet behandeld zoals zou moeten? Word wakker als je als een bijzaak gezien wordt. Niemand heeft het recht je te vernederen, te ontmoedigen of je schuldig te laten voelen. Net zo min dat iemand je mag controleren of fysiek pijn mag doen. Stap uit een vergiftigde relatie.

14. Niet passende karakters

In het begin ben je smoorverliefd en verblind door de hartstocht. Intussen zie je de ander in een ander licht en besef je dat jullie karakters niet bij elkaar passen. Blijf niet doorgaan als je het gevoel hebt dat het hopeloos is. Ga uit elkaar.

15. Gevoelens die verdwijnen

Als je partner gevoelens bij je oproept van triestheid, onverschilligheid, woede of verveling, dan is de liefde definitief aangetast.

16. Niet op dezelfde weg

Na een paar jaar samen, stel je vast dat jullie niet op dezelfde weg zitten. Vind je dat je niet genoeg hebt geleefd en raak je niet enthousiast bij het idee om te settelen? Dat kan. Misschien zien jullie niet de toekomst niet op dezelfde manier of in ieder geval niet de weg er naar toe.

17. Ruzies en conflicten

Vermijd een relatie waarin elke dag nieuwe conflicten zijn. Natuurlijk kun je blijven hopen, tegen beter weten in. Zo’n relatie kan enkele onheil brengen.

18. Compromissen

In een relatie moet je water bij de wijn doen, maar het moet niet altijd dezelfde zijn die zich aan de wensen van de ander aanpast. Het is geven en soms nemen, voor beiden.

19. Kinderen

De wens naar een kind kan tot een breuk leiden. Wanneer de een graag een kind wil en de ander echt niet, dan zal dat altijd een belangrijk punt van discussie blijven. In beide gevallen kun je de ander niet dwingen. Heb hierin respect voor elkaar en ga ieder je eigen weg.

20. Een nieuwe vlam

Heb je iemand ontmoet waar je hart sneller van gaat kloppen? Is het liefde op het eerste gezicht? Als een nieuwe liefde in je leven verschijnt, moet je eerlijk zijn naar jezelf en naar je partner.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie