Rectificatie: Mannen teren juist op hun vrouwen!

Te veel vrouwen teren op de zak van hun man,’ zo vindt minister Jet Bussemaker  van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Volgens haar kunnen te veel vrouwen zichzelf niet bedruipen. Ze zouden zich daar ‘schuldig’ over moeten voelen.

 
Met haar uitspraken zorgde Bussemaker het afgelopen weekend nogal voor wat reuring.

Rolverdeling

Vreemd zijn de uitspraken van de minister wel een beetje. Het is immers de rolverdeling in de maatschappij die er van oudsher voor zorgt dat vrouwen minder (economisch) zelfstandig kunnen zijn zijn. Juist omdat vrouwen ‘alles’ doen en verzorgen kan de man zich richten op zijn baan.

Het zijn de vrouwen die meerdere ballen in de lucht moeten houden: carrière, kinderen, relatie, de sociale contacten, sporten, goede uiterlijke verzorging en last but not least het hele huishouden. Of eerlijk is eerlijk: bijna het hele huishouden. Want sommige mannen zetten wel eens een vuilniszak buiten.

Emancipatie

In haar Emancipatienota wil de minister vrouwen er vooral op wijzen dat de overheid veel in ze investeert in het middelbaar en hoger onderwijs. Als vrouwen die kennis vervolgens niet gebruiken in een baan, dan zouden ze zich daar ‘schuldig’ over moeten voelen, staat in haar pleidooi. Het is volgens haar ‘wezenlijk’ dat vrouwen erover nadenken hoe ze, als het moet, in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Hier moet natuurlijk wel de kans voor zijn.

Vrouwen offeren zich juist heel vaak op en gaan parttime werken op het moment dat er kinderen komen. Nederland is zelfs kampioen deeltijdwerken. Dit gaat ten koste van eigen maatschappelijke ontwikkeling. Vele glanzende loopbanen worden in de kiem gesmoord. Toch onstaat er zo wel ruimte voor de man. Pas als de heren 50 % van alle taken zouden overnemen, kan je de thuiszittende of parttime werkende moeder veroordelen. Op haar schouders rust meer last, dus kan ze ook minder investeren in haar eigen ontwikkeling.

Vooral gescheiden thuisblijvende of deeltijdwerkende vrouwen krijgen het daardoor moeilijk wanneer het inkomen van hun man wegvalt. Dan ben je als fulltime werkende moeder achteraf blij dat je geen offers hebt gebracht door je zelf op een tweede plan te zetten. Na een scheiding val je financieel dan niet zo ver terug.

Mannen

Ook uit eerder onderzoek bleek dat werkende vrouwen nog altijd veel actiever in het huishouden dan mannen zijn. De heren onder ons denken vaak zelf dat ze veel doen in en rondom het huis, in de praktijk valt die vies tegen. Hoe wil Bussemaker dan dat het hele huishouden draaiende wordt gehouden als vrouwlief ook 40u per week hard aan haar carrière gaat werken?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten