valentijn schrijven

Recensie 100%PuurJij

100%PuurJij, altijd en bij iedereen. Wie zou je anders moeten zijn? Anders dan jezelf. De zoektocht naar je ware zelf vergt dan ook de nodige ontdekkingen van manieren die wel of niet werken. Je kunt dit fouten noemen, maar zolang je ervan leert zijn het groeipijnen.

Durf jij deze intiemste en belangrijkste relatie, namelijk die met jezelf, aan te gaan? Breng jezelf terug naar je ware intentie, dieper liggende drijfveren, wensen en verlangens.

Als angst je weghoudt van je ware zelf, wat brengt je dan weer terug? Liefde! Voor jezelf, voor de ander, voor de realiteit en voor je dromen en verlangens. Dit gaat toch niet zomaar? Toch wel! Sterker nog, het is verwarrend eenvoudig.  Het complexe zit hem in de eenvoud. Niet de eenvoud van dat doen we wel even, maar de eenvoud die je ontdekt nadat je door de nodige verwarring heen gekomen bent.

Je leeft nu, dus wacht niet langer en verzamel de eenvoud van leven, of wel het lef om jezelf te laten zien in je zuiverste vorm.

In dit boek laten Judith Webber en Pauline Sibbel om en om hun ervaringen zien.

Ervaringen die er toe geleid hebben dat zij hun keuze gemaakt hebben om 100% puur zichzelf te zijn, altijd en bij iedereen.

Hoe begint het? Het begint bij mensen die je raken, te zien als cadeautjes uit de hemel.  Als kansen om jezelf heel te maken. Zie dat iedere relatie je leerproces dient en dat ieder mens een ander deelgebied in je raakt. Je hebt relaties met anderen nodig om jezelf te ontwikkelen, om te groeien en op meerdere vlakken volwassen te worden.

Je kunt niemand op deze planeet veranderen, niet eens jezelf.

Wel kun je met nieuwe ogen leren kijken. Naar mensen en processen. Dan zie je dat je 100% verantwoordelijkheid nodig hebt om jezelf te helen. Om je structureel te kunnen bevrijden van alle programma’s , herinneringen en patronen die je tot nu toe hebben belet om vrij, bezield en zonder beperkingen te leven.

Beredenering

Dit boek is voor mij als een waterval aan uitspraken die allemaal dicht bij mij liggen. Ik ben zelf geen boekenschrijver, maar de gedachten had ik kunnen bedenken. Deze zijn zo typerend en lijken zo vanzelfsprekend voor iemand die al vroeg door had van je zelf te houden, trouw aan jezelf te zijn, omdat je er anders niet voor jezelf kunt zijn en zeker niet voor anderen.

Stukken tekst die indruk op me gemaakt hebben, ga ik citeren.

“Liefde, (zelf)vertrouwen en aandacht zijn de basis voor duurzame relaties. Waar angst het nog wint van liefde en vertrouwen, ontstaat crisis.”

“Helaas is het echter zo dat de lessen in het leven meestal niet voortkomen uit de geluksmomenten.”

“In een duurzame relatie kan ik 100% mezelf zijn en dat is eigenlijk nog de grootste bevrijding, mezelf zijn zonder rem, me uiten zoals ik wil zonder na te denken. Mijn diepste wensen en verlangens kennen en ze ook daadwerkelijk uitspreken, ongeacht wat de ander daarop terug zegt. Het gaat er niet om of de ander ook daadwerkelijk  kan beantwoorden aan mijn wensen en verlangens. Het gaat erom dat ik me uit. Dat is helend.”

“Jouw ‘waarom’ geeft inzicht in je verlangen om de leider in jouw leven te zijn.”

“Een nieuwe koers kiezen betekent in de praktijk egogericht leren denken ombuigen naar hartgericht leven en jezelf structureel bevrijden van alle ballast die je belet om vrij te zijn, blij en gelukkig te zijn. Om weer te kunnen kwispelen net als de hondjes om de omslag.”

“Ga door tot dat het lukt, opgeven is geen optie. Aanhouders winnen!”

“Kies onvoorwaardelijk voor leefgeluk, laat je oordelen los en leer onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Je bent het waard om al je angsten te overwinnen. Het is heerlijk om thuis te komen bij jezelf want hier kun je zijn wie je bent en vertrouwen op jezelf en alles wat er is.”

“Ik heb ontdekt dat alles wat geen liefde is, angst is en angst zet de rem op liefde. Mijn basis is liefde, liefde zonder voorwaarden.”

“Alles wat je uitstelt, krijg je natuurlijk nooit en daarmee zul je aan jezelf bewijzen dat je het inderdaad niet waard bent…..self-fulfilling prophecies.”

“De reis is waar het om gaat tenslotte, niet om de bestemming, dat is een belangrijke les die ik geleerd heb.”

“Het belangrijkste bij het krijgen van nieuwe inzichten is dat ik mezelf helemaal heb vergeven, voor al die keren dat ik niet liefdevol naar mezelf geweest ben. Dat is uiteindelijk de sleutel, want als je boos op jezelf blijft om wat voor reden dan ook, zul je je nooit helemaal vrij voelen. Ik ben trouwens heus niet helemaal perfect, dat is niet erg. Het gaat erom hoe ik ermee omga. Ik heb geleerd te schakelen van angst naar liefde, mezelf te vergeven en daarmee mijn ruis op te ruimen.”

“Ik spreek niet uit wat ik vind, maar wat ik voel, een belangrijk verschil, want hier gaat het in communicatie natuurlijk onnoemelijk vaak mis. Het gaat er puur om dat ik uit hoe ik me voel. De ander hoeft er niets mee. Ik vroeg hem alleen te luisteren.

Ook ik hoef alleen maar te luisteren, het woordje ‘o’ als respons geven helpt bij mij al enorm. Je hoort de ander alleen maar aan, zonder er iets mee te doen, daarmee geef je de ander de ruimte.”

“Voor je het weet ben je in een relatie tegen elkaar aan het praten vanuit pijn en angst voor afwijzing.”

“Ik maak zelf helemaal geen onderscheid in zakelijke en priverelaties. Het gaat erom dat ik mezelf niet achterhoud, dat ik geen rem om mezelf zet omdat ik bij een ‘zakelijke’ relatie over de vloer kom. Jij bent het waard om altijd en bij iedereen 100% jezelf te zijn en je wensen en verlangens te delen.”

“Ik beloof met mezelf te gaan trouwen als ik daadwerkelijk in staat ben om onvoorwaardelijk van mezelf te houden. Niet eerder.”

“Geduld maakt dat ik aandachtig aanwezig ben en blijf communiceren zonder prikkelbaar te worden en uit verbinding te raken.”

“Blijf naar jezelf en die ander kijken door ogen die vrij zijn van oordeel, vanuit respect voor elkaar.”

“Je kunt niemand op deze planeet veranderen, niet eens jezelf. Wel kun je met nieuwe ogen leren kijken. Naar mensen en processen. Dan zie je dat  je 100% verantwoordelijkheid nodig hebt om jezelf te helen. Om je structureel te kunnen bevrijden van alle programma’s, herinneringen en patronen die je tot nu toe hebben belet om vrij, bezield en zonder beperkingen te leven.”

“Je kunt ieder moment opnieuw kiezen.”

“Wat heb ik nodig om 100% puur mezelf te zijn? Hoe simple is het eigenlijk: mezelf – inclusief eigenaardigheden – helemaal accepteren, omarmen zelfs; alles wat ik voel mag er zijn. Ik mag er 100% zijn. En alles wat er gebeurt en wat weerstand oplevert, is een teken dat ik nog iets te doen heb. “

“Het is zo waardevol om je verlangens te kunnen delen met mensen die je echt zien, echt horen en echt waarderen en erkennen voor wie je bent, dus geen oordeel over je hebben.

Oordeel 

Niet alleen door de teksten, die zich makkelijk laten lezen, is dit boek meer dan plezierig. Het prettige formaat en de mooie layout maken het helemaal af. Mooie foto’s en fraaie slogans laten het een echt cadeautje zijn. Een boek dat je tijd voor jezelf doet nemen en doet houden.

Het is niet zozeer een handleiding van wat je allemaal moet doen en moet laten. Het is vooral de trigger om bewuster in het leven te staan. Bewuster vanuit je zelf aan jezelf te werken en te bouwen. Daarvoor hoef je andere mensen niet voorbij te lopen, die heb je ook nodig. Maar vooral vanuit je zelf denken en handelen, trouw zijn aan je eigen gedachten en trouw blijven aan je ingeslagen weg. De weg aanpassen is niet erg, af en toe een ander zijpad in slaan is mogelijk zelfs een aanrader, maar je niet van jouw ingeslagen pad laten brengen, dat is de strekking.

Het gaat namelijk niet om het einddoel in je leven het gaat om hoe jij je leven leeft. Hoe jij je levenspad bewandelt. 100% puur zoals jij bent.

Judith en Pauline zijn de bedenkers van de door mij geciteerde teksten,  om en om, random. Achteraf kan ik niet aangeven wiens teksten mij het meest inspireerden, de teksten bleven iets toevoegen, versterkten elkaar zonder te overlappen.

De schrijvers voelen elkaar goed aan en hebben elkaar aangevuld.

Naast jezelf zou iedereen zo iemand in zijn omgeving moeten hebben die in dezelfde gedachtengang zit maar toch ook anders is en zichzelf. Waar je mee van gedachten kunt wisselen, waar je van kunt leren en die ook van jouw levenswijsheden iets kan opsteken.

“Ik ben opgehouden mezelf zomaar cadeau te doen,” ook één van de stellingen in 100%PuurJij, die ik je niet wilde onthouden.

Als mens maar ook als ondernemer ben je op een gegeven moment zeker genoeg van jezelf en moet je vasthouden aan je eigen instellingen. Dit is mijn werk, dat doe ik zo en daar wil ik dit voor hebben. Geef je zelf niet meer zomaar weg. Ga daar in ieder geval over nadenken.

Dus doe niet je zelf cadeau maar geef jezelf af en toe een cadeau, zoals dit mooie boek. Dat ik mijn enthousiasme niet onder stoelen en banken schuif, mag duidelijk zijn. Wat mij betreft een aanrader.

Margret Tielemans

Recensist voor Singlessite.nl 14 augustus 2013

Boek:               100%PuurJij, altijd en bij iedereen

Schrijver:         Judith Webber & Pauline Sibbel

Uitgeverij:        Scriptum

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!