afvallen door veel seks

Rebound: alles wat je ooit wilde weten

We kunnen er -vrijwel- allemaal wel over meepraten: de bewuste rebound. Of je was er eentje van iemand of je hebt er zelf een gehad. Toch blijft een rebound een ingewikkeld ‘ding’. Want vinden jullie elkaar nou heus wel echt leuk of is het enkel en alleen om over je ex heen te komen? En waarom duurt de ene rebound langer dan de andere?

Hoe lang blijft de rebound

Hoe lang de rebound blijft hangt van twee factoren af: of de rebound écht leuk is en hoe gehecht je nog bent aan je ex. Een rebound zal langer duren als je ondervindt dat je rebound beter en leuker is dan je ex. Voor je gevoel ben je er op vooruit gegaan en heb je geen behoefte meer aan je ex. Een rebound zal geen stand houden als je tekortkomingen ontdekt bij je rebound die je ex niet had.

Voordelen van een rebound

Rebounds staan bekend om het remedie om over je ex heen te komen en hem / haar niet meer te missen. Op het moment dat je met een ander gaat daten voel je je weer gewild en vind je de waardering waar je al die tijd zo aan gewend was. Je voelt je minder afhankelijk van je ex. En als de rebound van hoge kwaliteit is, en dan bedoelen we dat het meer is dan potjes seksen, kan het zelfs je nieuwe lover worden.

Nadelen van een rebound

Het kan ook zijn dat je je ex nog meer gaat missen als je met een ander aan het daten bent. Je ontdekt opeens allemaal wat je ex wél had en je rebound niet. Daarnaast is het ook lastig om je echt te geven in een rebound, en je kan het dus vaak niet zo leuk hebben, je hebt namelijk niet echt ruimte in je hoofd voor een nieuw persoon in je leven. Dit geldt natuurlijk ook voor hem of haar.

Hoe groot is de kans dat de rebound terugkeert naar de ex?

Uitmaken doe je om een bepaalde reden. De kans dat hij / zij überhaupt naar hem of haar wil teruggaan hangt er vanaf of het oude ‘probleem’ is opgelost. Relaties die vaak aan en uit gaan hebben vaak te kampen met problemen die elke keer weer in minder of meerdere mate terug komen. Wat we allemaal onbewust doen is de kwaliteit van onze rebound vergelijken met de kwaliteit van de relatie met onze ex-lover. En dit heeft allemaal met spanning te maken. Als het daten met jou niet spannend genoeg is, is de kans groter dat hij  / zij terug gaat naar zijn /haar ex. Als jij hem allemaal nieuwe inzichten geeft is de kans kleiner dat hij /zij terug gaat naar zijn / haar ex.

Heeft je ex een rebound en wil je hem/haar terug?

Probeer je niet inhoudelijk te bemoeien met de nieuwe vlam. Zeuren zorgt er namelijk voor dat je ex wordt herinnert aan de slechte tijden die hij /zij met jou had aan het einde van jullie relatie. Probeer op een gepaste afstand contact te zoeken, maar vergeet niet dit altijd sportief te doen. Niets aantrekkelijker dan een zelfverzekerde vrouw of man.

Klaar met de rebound en toe aan de ware liefde? Lees dan hoe je van een onenightstand de een ware liefde gaat. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.