Triest nieuws voor Rafael van der Vaart en Sabia Engizek. Het stel heeft  laten weten dat hun dochtertje gisteren na een zwangerschap van 19 weken stilgeboren is in het ziekenhuis in Hamburg.

‘De klap van het onverwachte verlies is hard aangekomen. Rafael en Sabia vragen de media om terughoudendheid om dit verlies met de steun van hun naasten in privésfeer te kunnen verwerken’, zo staat in de verklaring.

In oktober werd duidelijk dat Sabia zwanger was. Eind november onthulde Rafaels vriendin dat ze in verwachting was van een dochtertje.

Complicaties

Het is niet het eerste kindje dat Sabia verliest. In de zomer van 2008 werd zij tijdens het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Lausanne met zwangerschapscomplicaties. Haar dochtertje met voetballer Khalid Boulahrouz werd op 18 juni, drie maanden te vroeg, geboren. Kort na de geboorte overleed het meisje.

Sabia heeft drie kinderen, waarvan twee dochters (17 en 3 jaar) en een zoon van 2 jaar oud. Rafael heeft een zoon uit het huwelijk met Sylvie Meis: Damián (7).

Bron: AD