PVV pleit voor kortere partneralimentatie

De PVV werkt aan een wetsvoorstel om de periode van partneralimentatie in te korten. Na een scheiding moet iemand hooguit vijf jaar alimentatie van de ex-partner krijgen, vindt de partij.

De kinderalimentatie laat de PVV ongemoeid. Nu is de termijn voor partneralimentatie twaalf jaar, maar dat is volgens PVV-Kamerlid Bontes niet meer van deze tijd. Iedereen moet na een scheiding binnen vijf jaar financieel op eigen benen kunnen staan, zegt hij.

“Degene die lang thuis heeft gezeten, kan zich in die vijf jaar weer aantrekkelijk maken voor de arbeidsmarkt”, zegt Bontes. De ex-partner heeft in die tijd bijvoorbeeld een kans om een opleiding te volgen. De PVV is niet de enige partij die kritisch is over het huidige systeem. Ook de VVD, de PvdA en D66 werken aan een voorstel om de partneralimentatie aan te passen.

Jouw ervaring of mening over dit onderwerp kun je anoniem kwijt in ons onderzoek.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?