seks gezondheid

Prostaatkanker schaadt seksleven

Zo’n 160.000 Britse mannen hebben door de behandeling tegen prostaatkanker nauwelijks of geen seksleven meer. Gezien het toenemende aantal kankergevallen, zou dit getal in 2030 wel eens verdubbeld kunnen zijn. Dat blijkt uit cijfers van Macmillan Cancer Support.

Stoornissen

Twee op de drie patiënten gaf aan geen erectie meer te kunnen krijgen. Operaties, bestraling en hormoontherapie om prostaatkanker te bestrijden, kunnen alle drie erectiestoornissen veroorzaken. Soms is er sprake van permanente schade aan zenuwen. Soms is deze tijdelijk, maar zorgt de behandeling voor een psychologische drempel.

Probleem

Jane Maher van Macmillan Cancer Support zegt dat deze cijfers laten zien dat het op een groot probleem gaat waar niet voldoende aan gedaan wordt. “Velen kunnen geholpen worden met betere ondersteuning en door op tijd in te grijpen.”

Psychologische ondersteuning

De organisatie pleit voor gespecialiseerde verpleegkundigen en betere psychologische ondersteuning voor kankerpatiënten. Mannen zouden aangemoedigd moeten worden om hulp te zoeken bij hun huisarts als ze kampen met erectiestoornissen na de behandeling tegen prostaatkanker.

Bron: Nu

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.