bokbierwandeling

Proeven van Hollandse biercultuur tijdens Bokkenwandeling

Op zondag 9 november 2014 kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar evenzovele Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd.

Twee routes langs zes van de negen deelnemende cafés
Deelnemers maken een fraaie stadswandeling langs zes cafés in de Leidse binnenstad. In totaal doen er negen cafés mee er zijn twee routes. De cafés die meedoen zijn: Café L’Espérance, Café de Keyzer, Café de Kroeg, Biercafé Lemmy’s, Café Storm, Sociëteit de Burcht, Etablissement Einstein, Café de Vergulde Kruik en Café Re-Spons.

Alleen Bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen
Het is een mooie traditie dat in de herfst van het jaar de Bockbieren weer verkrijgbaar zijn. Tijdens de Bokkenwandeling kunnen bieren geproefd worden van kleine Nederlandse brouwerijen. Dit jaar is door bierkenner Bas Koster weer een mooie selectie gemaakt: Het Schevenings Bokje, van brouwerij Scheveningen; Weijsbeer Bock, van brouwerij de Blauwe ijsbeer; Zaans Bokje, van brouwerij Breugem; Slobberbok, (2e prijs in 2013 Pint Bockbierfestival) van Brouwerij Klein Duimpje; Maximus Bock, van Brouwerij Maximus; Texels Bock, van Texelse Brouwerij; Nelis Herfstbock, van Brouwerij de Prael; Christoffel Bok van Christoffel Speciaalbieren en Kompaan Bokbier van Kompaan.

Deelnemen
Deelname aan de Bokkenwandeling kost € 27,50 p.p. (€ 30 op de dag zelf, daginschrijving bij de Vergulde Kruik van 13.30 tot 14.30 uur). Hiervoor ontvangt met een routebeschrijving, een stempelkaart, zes bockbierbonnen, een speciaal glas en aan het eind van de wandeling een oorkonde en een leuke attentie. Starten kan vanaf 14.00 uur. De Bokkenwandeling eindigt om 19.00 uur maar men mag natuurlijk langer blijven. Aanmelden en meer informatie op www.bokkenwandeling.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.