Singles, we hebben weer een lekker recept voor jullie! De herfst doet morgen zijn intrede, de blaadjes vallen van de bomen en wij hebben onze teenslippers alweer ingeruild voor sloffen. Dus trek die warme sokken aan, zet een gezellig muziekje op en maak dit weekend een verrukkelijke pompoensoep voor jezelf!
Nu wil het geval dat je meestal geen halve of kwart pompoen kunt kopen, dus dit recept is een diepte-investering. Nodig dit weekend een vriend of vriendin uit voor een diner aan huis, of vries een helft in en verwen jezelf nog een keer – alles kan.
Ingrediënten:
-1 kleine pompoen
-1 ui, in partjes
-1 teen knoflook
-400 ml kippenbouillon van blokjes
-2 eetlepels crème fraîche (één per kom soep)
-1 tl kerriepoeder
– 2 el zonnebloemolie
Bereiding:
– Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil eraf. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
– Verhit de zonnebloemolie in een grote pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui, knoflook en kerriepoeder ca. 2 minuten op middelhoog vuur.
– Voeg vervolgens de pompoen toe en bak het geheel 2 minuten.
– Voeg dan de bouillon toe, breng het mengsel aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
– Pureer het hierna met de staafmixer tot een egale soep.
– Schep vlak voor het serveren 1 eetlepel crème fraîche in elke soepkom.
Eet smakelijk!
Bron: Singlessite