succes eerste date
22 May 2015

Prille relatie stress: zo ga je ermee om

Je voelt je op en top gelukkig, de wereld ziet er ineens veel rooskleuriger uit en het lijkt wel of de zon iedere dag schijnt, ook al regent het pijpenstelen. Het komt allemaal door je nieuwe relatie. Maar een prille relatie brengt ook onzekerheden en emotionele stress met zich mee. Tips hoe om te gaan met een nieuwe partner.

Aan het begin van een nieuwe relatie gaat niet alles van een leien dakje. De kans is groot dat ook jij moeilijkheden tegenkomt. Je hebt allebei een eigen karakter en elkaar leren kennen hoort er nou eenmaal bij. Daarom is het best interessant om te weten hoe je nou eigenlijk omgaat met een nieuwe relatie. Want waar moet je in deze situatie nou precies opletten?

Speel geen rol

Laat in een nieuwe relatie altijd je eigen gezicht zien en speel geen rol. Je kunt namelijk geen perfecte partner spelen als je dat in werkelijkheid niet bent. Probeer gewoon jezelf te zijn ook al is dat soms best moeilijk. De sterkste relaties worden nou eenmaal gebouwd op wederzijds respect. Je kunt de rest van je leven toch niet de rol blijven spelen die je aan jezelf hebt opgelegd.

Accepteer elkaars verschillen

Probeer te accepteren dat je partner bepaalde dingen leuk vindt en andere weer niet. Wees niet teleurgesteld als hij je hobby niet deelt, of als jij niks begrijpt van zijn interesse in voetbal. Geef ook niet te snel je mening over de voorkeuren van je partner. Het is nogal een gebrek aan respect wanneer jij duidelijk maakt dat het trappen van een balletje voor kleuters is. Jij wil toch ook niet horen dat het lakken van je nagels een achterlijk werkje is?

Gun jezelf en de ander de ruimte

Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd nodig, dus gun elkaar ook die privacy. Er zijn momenten dat iemand alleen wil zijn en dat heeft vaak niets te maken met jou. Door de privé ruimte van een ander niet te respecteren ontneem je iemand zijn persoonlijke omgeving. Hier kan een partner zwaar geïrriteerd door worden, dit is ook het geval bij het zomaar achterlaten van jouw persoonlijke spullen. Leg daarom niet een haardroger op het nachtkastje van je nieuwe liefde, vraag dit maar eerst aan hem.

Eerlijkheid duurt het langst

Wees eerlijk tegenover je nieuwe partner, houd geen dingen voor hem weg omdat je bang bent tegen te vallen. Als je later in de relatie tegenvalt is dat veel erger dan aan het begin, bovendien moet je elkaar wel vertrouwen. Wanneer jij dat niet kunt, dan zal je partner dat ook niet doen. Natuurlijk ben je ook nieuwsgierig naar iemands leven en wil je alles weten. Probeer dit alleen niet als een kruisverhoor aan te pakken, een gematigde manier zorgt voor een soepel gesprek. Er zijn in de toekomst genoeg momenten om bepaalde vragen te stellen, misschien begint je partner hier zelf nog wel over.

Vermijd de ex

Niemand zit natuurlijk te wachten op een ex-partner die jullie geluk in de weg gaat staan. Het is onvermijdelijk wanneer er kinderen in het spel zijn, maar anders kun je hem het beste vermijden. Denk aan hoe jij je zou voelen als de situatie omgekeerd was en je nieuwe vriend een ex heeft die zich steeds met jullie bemoeid. Dit zorgt vaak voor veel drama en dat kun je absoluut niet gebruiken tijdens een nieuwe relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie