succes eerste date

Prille relatie stress: zo ga je ermee om

Je voelt je op en top gelukkig, de wereld ziet er ineens veel rooskleuriger uit en het lijkt wel of de zon iedere dag schijnt, ook al regent het pijpenstelen. Het komt allemaal door je nieuwe relatie. Maar een prille relatie brengt ook onzekerheden en emotionele stress met zich mee. Tips hoe om te gaan met een nieuwe partner.

Aan het begin van een nieuwe relatie gaat niet alles van een leien dakje. De kans is groot dat ook jij moeilijkheden tegenkomt. Je hebt allebei een eigen karakter en elkaar leren kennen hoort er nou eenmaal bij. Daarom is het best interessant om te weten hoe je nou eigenlijk omgaat met een nieuwe relatie. Want waar moet je in deze situatie nou precies opletten?

Speel geen rol

Laat in een nieuwe relatie altijd je eigen gezicht zien en speel geen rol. Je kunt namelijk geen perfecte partner spelen als je dat in werkelijkheid niet bent. Probeer gewoon jezelf te zijn ook al is dat soms best moeilijk. De sterkste relaties worden nou eenmaal gebouwd op wederzijds respect. Je kunt de rest van je leven toch niet de rol blijven spelen die je aan jezelf hebt opgelegd.

Accepteer elkaars verschillen

Probeer te accepteren dat je partner bepaalde dingen leuk vindt en andere weer niet. Wees niet teleurgesteld als hij je hobby niet deelt, of als jij niks begrijpt van zijn interesse in voetbal. Geef ook niet te snel je mening over de voorkeuren van je partner. Het is nogal een gebrek aan respect wanneer jij duidelijk maakt dat het trappen van een balletje voor kleuters is. Jij wil toch ook niet horen dat het lakken van je nagels een achterlijk werkje is?

Gun jezelf en de ander de ruimte

Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd nodig, dus gun elkaar ook die privacy. Er zijn momenten dat iemand alleen wil zijn en dat heeft vaak niets te maken met jou. Door de privé ruimte van een ander niet te respecteren ontneem je iemand zijn persoonlijke omgeving. Hier kan een partner zwaar geïrriteerd door worden, dit is ook het geval bij het zomaar achterlaten van jouw persoonlijke spullen. Leg daarom niet een haardroger op het nachtkastje van je nieuwe liefde, vraag dit maar eerst aan hem.

Eerlijkheid duurt het langst

Wees eerlijk tegenover je nieuwe partner, houd geen dingen voor hem weg omdat je bang bent tegen te vallen. Als je later in de relatie tegenvalt is dat veel erger dan aan het begin, bovendien moet je elkaar wel vertrouwen. Wanneer jij dat niet kunt, dan zal je partner dat ook niet doen. Natuurlijk ben je ook nieuwsgierig naar iemands leven en wil je alles weten. Probeer dit alleen niet als een kruisverhoor aan te pakken, een gematigde manier zorgt voor een soepel gesprek. Er zijn in de toekomst genoeg momenten om bepaalde vragen te stellen, misschien begint je partner hier zelf nog wel over.

Vermijd de ex

Niemand zit natuurlijk te wachten op een ex-partner die jullie geluk in de weg gaat staan. Het is onvermijdelijk wanneer er kinderen in het spel zijn, maar anders kun je hem het beste vermijden. Denk aan hoe jij je zou voelen als de situatie omgekeerd was en je nieuwe vriend een ex heeft die zich steeds met jullie bemoeid. Dit zorgt vaak voor veel drama en dat kun je absoluut niet gebruiken tijdens een nieuwe relatie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.