walibi pretpark condooms

Pretpark schrikt af ouders met ‘hard gaan’ condooms

Was je als ouder deze zomer van plan om met je kinderen naar Walibi te gaan? Leuk! Mits je het geen probleem vindt dat ze behalve pret ook condooms verkopen met het opschrift ‘hard gaan’.

Condooms in Walibi

Avonturenpark Walibi Holland verkoopt sinds kort condooms. Uit onderzoek onder bezoekers zou blijken dat daar behoefte aan is, maar nu zou er toch ophef zijn bij ouders die vinden dat de voorbehoedsmiddelen niet aan hun kinderen tentoongesteld zouden mogen worden.

Doelgroep kinderen

Enkele jaren geleden kondigde Walibi nog aan zich specifiek te richten op de groep 8- tot 12-jarigen. Van verschillende kanten is al verbaasd en verontwaardigd gereageerd op de condoomverkoop. Op de verpakking staat ‘Hard gaan’, de leus van het park.

Behoefte aan condooms

Walibi zelf denkt dat er wel degelijk behoefte is aan de condooms. “Vorig jaar hebben we een enquête gehouden over mogelijke nieuwe producten”, aldus marketingmanager Marc Antonioli aan de Telegraaf. “Daarbij werden condooms het vaakst genoemd. Het geeft aan dat er zeker vraag naar is vanuit onze doelgroep, de tieners.”

ChristenUnie

De fractievoorzitter van de ChristenUnie in Dronten begrijpt de actie niet. ,,De doelgroep van Walibi bestaat voor een belangrijk deel uit basisschoolkinderen. Die wil je daar toch niet mee in aanraking brengen? Dit is bizar en absoluut niet volgens onze waarden en normen.”

Andere pretparken

Ook andere pretparken peinzen niet om condooms in hun assortiment op te nemen. Volgens een woordvoerder van de Efteling willen zij tieners plezieren op een andere manier. “Door een nieuwe achtbaan te bouwen bijvoorbeeld.”

Wat vind jij er van? Wel of geen probleem, het verkopen van condooms in een pretpark?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.