popcorn

Popcornrecepten voelen als een avondje uit

Waar denk je aan als je aan popcorn denkt? Bij mij komt meteen de associatie naar boven van een avondje bioscoop en dan een hele bak popcorn leeg eten tot het je neusgaten uitkomt. Popcorn bracht mij dus meteen bij de rubriek uitgaan, dus vond ik voor de verandering popcornrecepten wel passend bij deze rubriek.

Want zeg nou zelf dit wisselvallige weertje met motregen en uitblijven van zonneschijn, nodigt in het geheel niet uit tot een avondje barbecueën met je date.  Naar de bioscoop ben je bij je eerste dates al geweest, dus vanavond blijf je lekker thuis om film te kijken. De popcorn hoeft niet te ontbreken.

Verantwoord snacken met 4 gezonde popcornrecepten

Barbecueën gaat het niet worden, daar waren we al uit, maar je wil natuurlijk dat bikinilijf-plan niet verknoeien als volgend weekend wél plots de zon schijnt.  De zakken chips blijven dus beter achter slot en grendel. Met deze popcornreceptjes kan je relatief gezond én bevredigend snacken.

1. Voor zoute zoetekouwen: pindakaas en honing

Zoet en een tikkeltje zout tegelijk, deze popcornvariant is ideaal voor wie niet kan kiezen tussen zoute of zoete popcorn. De ingrediënten zijn goed voor een grote gezinskom, wat overigens voor alle receptjes geldt.

1. Bereid de popcorn zoals op de verpakking staat.

2. Snijd een handvol ongezouten pinda’s in kleine stukjes, en rooster kort in de pan.

3. Meng een halve kop pindakaas met twee eetlepels vloeibare honing in een pannetje en verwarm op een heel laag vuurtje, zodat beide substanties zich vermengen. Zorg dat het mengsel niet aanbrandt! Is het mengsel te dik, voeg dan wat olie of boter toe.

4. Haal van het vuur en giet over de popcorn. Strooi als laatste de geroosterde pindanootjes erover.

2. Voor zoete smaakpapil: witte chocolade en frambozen

Misschien is je date wel komen eten en ben je van plan daarna lekker tegen hem aan op de bank naar een romantische film te gaan kijken. Je kunt dan de popcorn en het desert moeiteloos combineren tot een heerlijke dessertversie voor zoete genieters. De zure frambozensmaak houdt de zoete witte chocoladesmaak in balans. De toegepaste combinatie van boter en de chocolade maakt het niet écht gezond, maar wel erg lekker. Je bent gewaarschuwd.

1. Bereid de popcorn zoals op de verpakking staat.

2. Smelt 100 gram boter in een pan. Voeg daaraan 50 gram gedroogde frambozen toe (of aardbeien, bessen of eender welk rood fruit) en rasp 100 gram witte chocolade die je ook aan de pan toevoegt. Verwarm het mengsel tot de ingrediënten zich goed vermengen.

3. Verdeel het frambozen-chocolademengsel over de popcorn.

3. Hartige popcorn met kaas en look

Een makkelijke zoute snack voor kaas- en lookliefhebbers.

1.Bereid de popcorn zoals op de verpakking staat.

2. Smelt twee eetlepels boter met twee eetlepels olijfolie in een pan.

3. Verdeel het warme mengsel over de popcorn.

4. Rasp een handvol parmezaanse kaas en meng met een theelepeltje lookpoeder en een snuif peper. Strooi dit over de popcorn, zodat het blijft kleven aan het olie-boter mengsel.

4. Pikant en oosters: popcorn met chili en sesam

Wie het graag wat spicy en een tikkeltje Aziatisch heeft zit goed bij deze pittige variant op gewone popcorn.

1. Bereid de popcorn zoals op de verpakking staat.

2. Verwarm in een pannetje twee eetlepels boter met twee eetlepels pikante chilisaus. Roer met een vork of garde zodat de twee vloeistoffen zich goed vermengen

3. Haal het mengsel van het vuur en roer er een theelepel sesamolie, een eetlepel sesamzaadjes en enkele druppels limoensap doorheen.

4. Verdeel over de popcorn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.