ontharen bikinilijn

Poos geen seks: dit gebeurt er met je lijf

Wanneer een lange relatie is afgelopen zie je het misschien niet zo zitten om direct met de eerste de beste tussen de lakens te kruipen. Snappen we best, geen probleem. Toch gebeuren er een aantal dingen in je lichaam wanneer je een poosje geen seks hebt. Kijk maar.

#1. STRAKKER

Om meteen maar een mythe te ontkrachten, je wordt down there niet ‘strakker’ als je geen seks hebt. Hoe strak je daar bent hangt helemaal niet af van je aantal sekspartners of hoe vaak je seks hebt. Het kan overigens wel allemaal wat meer gaan ontspannen bij gebrek aan activiteit. Dit zou kunnen betekenen dat je bij je volgende vrijpartij wat meer gestimuleerd moet worden.

#2. IMMUUNSYSTEEM ZWAKT AF

Seksuele activiteit lijkt een positief effect op je immuunsysteem te hebben. Het lijkt er zelfs op dat die veranderingen ervoor zorgen dat je makkelijker zwanger raakt. Daar tegenover staat dat als je niet actief bent je ook gevoeliger bent voor infecties en ziektes die je immuunsysteem anders zouden tegenhouden.

#3. LAGERE LIBIDO

Don’t panic; dit is niet zeker. Sommige deskundigen geloven dat tijdens een periode van geen seks, je seksuele verlangens minder worden omdat je hormonen minder gestimuleerd worden. Ze zeggen dat regelmatig seks een manier is om de vlam van je libido te ontsteken, al zijn niet alle deskundigen het hier mee eens.

#4. STRESS

Wéér iets wat stress kan veroorzaken. Onderzoeken toonden aan dat mensen die lang geen seks hebben gehad een hogere bloeddruk krijgen tijdens stressmomenten. Vooral als je gewend bent om te ontstressen van seks, en het ineens niet meer hebt, kun je minder goed omgaan met stressvolle momenten. Klinkt logisch.

#5. HART- EN VAATZIEKTEN

Een goed seksleven wordt gelinkt aan een gezond hart- en vaatstelsel. Geen seks? Dan heb je ook geen hormonale en fysieke boost. Maar hoewel bewezen is dat seks goed is voor je hart- en vaatstelsel, is er weinig onderzoek gedaan naar wat het voor het hart doet als je lange tijd geen seks hebt gehad. Het kan zomaar zijn dat als jij je seksuele frustratie uit op de loopband, je hart gezonder is dan voordat je stopte met seks.

#6. MINDER SNEL NAT

Het blijkt dat regelmatige seks je geslachtsorganen stimuleert en als je een tijdje geen seks hebt, het wat langer duurt voor het op gang komt en de boel dus vochtig wordt daar.

#7. SOA’S EN URINEWEGINFECTIES

Goed nieuws, deze keer. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar als je geen seks hebt, heb je ook een verminderde kans op een SOA. Ook urineweginfecties komen minder vaak voor, die worden vaak veroorzaakt door seks. Je bent helaas niet helemaal veilig, er zijn nog andere manieren hoe je een SOA op kunt lopen.

#8. MINDER INTELLIGENT

Misschien heb je weleens gehoord dat je slimmer wordt als je geen seks hebt. Uit onderzoek blijkt juist dat het voor je hersenen wél goed is om seks te hebben.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!