Polygamie wordt populair

Minister Hirsch Ballin heeft bekendgemaakt polygame huwelijken die in het buitenland gesloten zijn te willen aanpakken. ‘Dat is flauwekul,’ zegt Adjiedj Bakas. De trendwatcher schreef De Toekomst van de Liefde en meent dat polygamie juist populair wordt.

Bakas beschrijft in zijn boek tien megatrends op het gebied van de liefde. Eén daarvan is de ‘Surinamisering van de liefde’ ofwel polygamie. ”Onderzoek leert dat één op de drie vrouwen in ons land weleens de geliefde is (geweest) van een getrouwde man”, aldus de trenddeskundige.

Ook het zogenaamde ‘Cradlesnatchen’ neemt volgens Bakas in populariteit toe: 50+ vrouwen (vaak getrouwd) die affaires aangaan met mannen van in de 20, zoals onlangs gebeurde bij de vroom Christelijke Noord-Ierse 60-jarige premiersvrouw Iris Robinson en de 19-jarige Kirk McCambley. Robinson bleef getrouwd, haar man wist van de affaire. Eigenlijk was dit ook een vorm van polygamie, zo vindt Bakas.

 
De Robinsons behoren tot de Christelijke zusterpartij van Hirsch Ballins eigen CDA, de Democratische Unionistische Partij (UDP). “Misschien moet de minister eens beter in eigen kring kijken hoe de liefde anno 2010 door mensen beleefd wordt,” suggereert de trendwatcher. ”Dan zou hij niet met dit soort onzinnige plannen komen.”

Islamitisch

Het stoort Bakas ook dat de minister ervan uit lijkt te gaan dat polygamie alleen in islamitische kringen voorkomt. ”Actrice Victoria Koblenko zegt in mijn boek dat steeds meer jonge vrouwen van haar generatie meerdere liefdes tegelijk hebben en daar zeer gelukkig mee zijn”, beargumenteer hij. “Ik heb zelden iemand een groter Christelijk kruis om de nek zien dragen dan deze Russische vriendin.”

Bovendien blijven meer mensen getrouwd, terwijl ze al lang samenwonen met een ander. Dat is feitelijk ook polygamie, alleen heet dat bij de minister niet zo. “Maar je zult de groep de kost moeten geven die om financiële of juridische redenen niet scheidt, maar met wederzijds goedvinden een nieuwe duurzame relatie met een ander is aangegaan. Moeten al die mensen dan ook strafrechtelijk vervolgd worden? Heeft Justitie niets beters te doen?”

100 jaar samen

Bakas beschrijft in zijn boek dat we straks 120 jaar oud worden en dat de meesten het niet met een geliefde hun hele leven zullen volhouden: “Tot 1850 gingen we dood op ons 40e en waren we maximaal 15 jaar samen met een geliefde. Als je straks 120 wordt ben je 100 jaar samen met dezelfde partner, en je schoonmoeder wordt ook 120. Ik verwacht dat huwelijken straks voor tien jaar worden gesloten en daarna automatisch ontbonden zijn. Je kunt dan bijtekenen voor nog eens tien jaar of niet”.

Bakas beschrijft in zijn boek ook het nahuwelijk, waardoor exen vaak nog zoveel met elkaar te maken hebben door de kinderen, dat scheiden eigenlijk geen zin meer heeft. ”Men gaat gezamenlijk met exen en nieuwe partners op vakantie in een polygamere setting. Ik hoor ook steeds vaker dat exen dan toch weer met elkaar gaan vrijen. De toekomst van de liefde is te diffuus om te gieten in de in rigide aanpak als waar Justitie nu mee komt. Een beetje dom.”

Bisekualisering

Volgens Bakas biseksualiseert de liefde ook steeds meer. ”Verschillende farmaceuten melden dat meer dan 60 procent van de vrouwen boven de 40 minder seks wil, mannen hebben dat niet. Die zoeken het buiten de deur, soms zonder het huwelijk te ontbinden. Er zijn meer parallelle relaties dan je denkt.”

“De opkomst van robots, die straks ook emoties hebben en kunnen praten, maakt het huwelijk van de toekomst ook anders,” zegt Bakas. ”Deskundigen op het gebied van kunstmatige intelligentie melden dat we binnen 30 jaar echt verliefd worden op robots. Ik ken al mensen die ze hebben en er gek mee zijn. Ook dat wordt een polygamievorm die groeit. Justitie krijgt het nog druk!”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?