relatie met drie vrouwen

Polyamorie: een open relatie zonder jaloezie

Monogamie is niet voor iedereen weggelegd. Maar om nou open en eerlijk uit te komen voor je behoefte aan meerdere (seksuele) partners, dat is voor heel wat mensen toch een brug te ver. Niet voor Josh. Hij is een van de mannen die datingsite OpenMinded wist te strikken om openlijk te praten over de voordelen van polyamorie.

Relatie met drie vrouwen

De man uit South Carolina leeft onder één dak met Sarah en Alyssa. Hun nieuwste vriendin Mary Ashley woont wel nog apart. “Sarah en ik hadden allebei al een open relatie toen we elkaar ontmoetten. We spraken af met enkele meisjes en toen kwam Alyssa op ons pad. Zij zag ons beiden wel zitten en stond ook open voor polyamorie. Tot slot volgde Mary Ashley, zij was al relaties aangegaan met meerdere mensen tegelijk. Zij was een van de enigen aan wie ik het principe niet meer moest uitleggen.”

Takenpakket verdelen

Hun motief: het is niet eerlijk om alles van één persoon te verwachten, dan wordt de druk te groot. Veel beter is het om het ‘takenpakket’ te verdelen. De kwaliteit van de ene wordt aangevuld met het talent van de andere. En samen vormen ze een complementair geheel. “We communiceren ook beter dan mensen met een monogame relatie. Zij raken vastgeroest, maar blijven voor de lieve vrede toch bij elkaar. Als iemand zich in deze situatie ongelukkig voelt, wil ik zelfs niet dat ze bij me blijft.”

Zonder jaloezie

De drie dames staan honderd procent achter hun beslissing. “Ik wist dat ik biseksueel was, dus waarom zou ik het niet proberen?”, vroeg Alyssa zich af. “Als er geen jaloezie in het spel is, kan dit soort relaties geweldig werken”, aldus Mary Ashley. “Van zodra we het gevoel krijgen dat we iemand ‘bezitten’ kunnen er problemen ontstaan. Zo ver mogen we het niet laten komen”, voegt Sarah toe.

Discreter

Het kwartet lijkt met andere woorden harmonieus samen te leven, maar hun omgeving ziet de situatie met lede ogen aan. “Volgens mijn familie ben ik geestelijk ziek”, aldus Sarah. En Josh heeft door zijn aparte keuze al vrienden verloren. “Meestal zeggen ze dan: ‘Cool voor jou, maar zoiets zou ik nooit doen’. En vervolgens verwatert het contact. Vandaar dat we nu discreter geworden zijn: we willen geen vrienden meer verliezen omdat ze niet akkoord gaan met onze levensstijl.”

Legaliseren polygamie

De vier zien hun toekomst wel rooskleurig in. “Als nog meer mensen het goede voorbeeld geven en tonen dat hier niets raars aan is, dan zal het begrip groeien”, stelt Josh. Ook de politiek kan een duwtje in de goede richting geven, door bijvoorbeeld polygamie te legaliseren. “Kijk wat er met het homohuwelijk gebeurd is: sinds de seksuele geaardheid geen probleem meer vormt, is het draagvlak veel groter geworden”, aldus Mary Ashley. “Het gaat de juiste richting uit, maar er is nog wat tijd nodig”, besluit Ayssa.

Ethisch overspel

Brandon Wade, de baas van OpenMinded.com, noemt polyamoreuze relaties een vorm van ethisch overspel. “Een huwelijk is niet meer het hoogste goed omdat de behoeftes van de moderne vrouw of man daar niet mee bevredigd wordt”, klinkt het op zijn site. “Het zijn niet langer kwijlende pornofreaks of langharige hippies die voor een open relatie kiezen, maar wel jonge, succesvolle en stijlvolle types die geen genoegen meer nemen met monogamie.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.