relatie met drie vrouwen
19 March 2016

Polyamorie: een open relatie zonder jaloezie

Monogamie is niet voor iedereen weggelegd. Maar om nou open en eerlijk uit te komen voor je behoefte aan meerdere (seksuele) partners, dat is voor heel wat mensen toch een brug te ver. Niet voor Josh. Hij is een van de mannen die datingsite OpenMinded wist te strikken om openlijk te praten over de voordelen van polyamorie.

Relatie met drie vrouwen

De man uit South Carolina leeft onder één dak met Sarah en Alyssa. Hun nieuwste vriendin Mary Ashley woont wel nog apart. “Sarah en ik hadden allebei al een open relatie toen we elkaar ontmoetten. We spraken af met enkele meisjes en toen kwam Alyssa op ons pad. Zij zag ons beiden wel zitten en stond ook open voor polyamorie. Tot slot volgde Mary Ashley, zij was al relaties aangegaan met meerdere mensen tegelijk. Zij was een van de enigen aan wie ik het principe niet meer moest uitleggen.”

Takenpakket verdelen

Hun motief: het is niet eerlijk om alles van één persoon te verwachten, dan wordt de druk te groot. Veel beter is het om het ‘takenpakket’ te verdelen. De kwaliteit van de ene wordt aangevuld met het talent van de andere. En samen vormen ze een complementair geheel. “We communiceren ook beter dan mensen met een monogame relatie. Zij raken vastgeroest, maar blijven voor de lieve vrede toch bij elkaar. Als iemand zich in deze situatie ongelukkig voelt, wil ik zelfs niet dat ze bij me blijft.”

Zonder jaloezie

De drie dames staan honderd procent achter hun beslissing. “Ik wist dat ik biseksueel was, dus waarom zou ik het niet proberen?”, vroeg Alyssa zich af. “Als er geen jaloezie in het spel is, kan dit soort relaties geweldig werken”, aldus Mary Ashley. “Van zodra we het gevoel krijgen dat we iemand ‘bezitten’ kunnen er problemen ontstaan. Zo ver mogen we het niet laten komen”, voegt Sarah toe.

Discreter

Het kwartet lijkt met andere woorden harmonieus samen te leven, maar hun omgeving ziet de situatie met lede ogen aan. “Volgens mijn familie ben ik geestelijk ziek”, aldus Sarah. En Josh heeft door zijn aparte keuze al vrienden verloren. “Meestal zeggen ze dan: ‘Cool voor jou, maar zoiets zou ik nooit doen’. En vervolgens verwatert het contact. Vandaar dat we nu discreter geworden zijn: we willen geen vrienden meer verliezen omdat ze niet akkoord gaan met onze levensstijl.”

Legaliseren polygamie

De vier zien hun toekomst wel rooskleurig in. “Als nog meer mensen het goede voorbeeld geven en tonen dat hier niets raars aan is, dan zal het begrip groeien”, stelt Josh. Ook de politiek kan een duwtje in de goede richting geven, door bijvoorbeeld polygamie te legaliseren. “Kijk wat er met het homohuwelijk gebeurd is: sinds de seksuele geaardheid geen probleem meer vormt, is het draagvlak veel groter geworden”, aldus Mary Ashley. “Het gaat de juiste richting uit, maar er is nog wat tijd nodig”, besluit Ayssa.

Ethisch overspel

Brandon Wade, de baas van OpenMinded.com, noemt polyamoreuze relaties een vorm van ethisch overspel. “Een huwelijk is niet meer het hoogste goed omdat de behoeftes van de moderne vrouw of man daar niet mee bevredigd wordt”, klinkt het op zijn site. “Het zijn niet langer kwijlende pornofreaks of langharige hippies die voor een open relatie kiezen, maar wel jonge, succesvolle en stijlvolle types die geen genoegen meer nemen met monogamie.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed...

Deze 10 signalen wijzen erop dat je in een onveilig relatie zit

Wanneer weet je wanneer je in een ongezonde of zelfs onveilige...

Tinder waarschuwt voor landen waar lhtb relaties strafbaar zijn

Hartstikke leuk natuurlijk dat daten via Tinder, maar dat je niet...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie