bootcamp ouderen plezier

Plezier centraal in beweging

“Sporten is goed voor iedereen”, een cliché die bij iedereen bekend is. Maar wat kun je gaan doen aan sport als je iets ouder wordt? Je merkt aan jezelf dat je minder wendbaar bent, niet meer zo snel en minder energiek bent en wat dan? Natuurlijk kun je gaan wandelen, maar wat zou je denken van bootcamp, afgestemd op jouw niveau.

Bootcamp was zware militaire training

Bij het woord bootcamp werd voorheen vaak de link gelegd naar militairen die een loodzware training moesten doorlopen en vooral niet af mochten haken. Voor hen stond dan een schreeuwende instructeur. Ze moesten doorgaan tot ze erbij neer zouden vallen. Dat was vroeger. Tegenwoordig kan bootcamp leuk zijn voor iedereen en voor iedereen op zijn niveau een uitdaging zijn.

Op zoek naar aanbieder bootcamp

Is je aandacht getrokken? Ga dan op zoek naar een goede instructeur die een geschikte bootcamp aanbiedt. Als voorbeeld laten we Quist uit Raamsdonksveer zien. Hij is naast fitnessinstructeur ook voedingsadviseur. Voor hem hoeft er geen leeftijdsgrens te zijn bij bootcamp. Met kinderen moet je oppassen met krachttrainingen maar bij oudere mensen hoeft leeftijd geen beperking te zijn. Als mensen zich fit voelen om mee te doen en ze kunnen een klein stukje lopen, een autobandje tillen of touw trekken, dan kunnen ze meedoen. Alles valt aan te passen aan het niveau van iedereen. Ook met een kleine beperking of blessure is er iets aan te passen.

Gevoel centraal bij bootcamp

Quist is in zijn dorp niet de enige aanbieder en zo is het overal. Bedrijven of personen die bootcamp aanbieden schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen geeft les op zijn eigen manier, maar altijd staat het gevoel centraal. Het moet je een voldaan gevoel geven. Na een uurtje sporten moet je het leuk gevonden hebben, je een beetje moe voelen en in ieder geval een voldaan gevoel geven, dan ben je goed bezig.

Bootcamp en afvallen is niet hetzelfde

Ga je dus in je eigen omgeving op zoek naar bootcamp, dan kom je er hoogstwaarschijnlijk meerdere tegen. Zoek er één die jou het meest aanspreekt. Vraag of je een keer mee mag doen. Je moet ook niet verwachten dat je van een keer in de week een uurtje bootcamp je meteen gaat afvallen. Natuurlijk is bewegen daarvoor goed, maar dit werkt alleen in combinatie met het letten op je voeding en je drank gebruik. Om af te vallen moet je zeker 3 keer in de week sporten en goed op je voeding letten. Sporten kan daarbij ook een combinatie zijn van bootcamp, fietsen en lopen.

Plezier centraal in beweging

Quist is er door jaren ervaring van overtuigd dat gezelligheid er echt bij hoort. Wanneer dat ontbreekt aan plezier dan hou je het niet lang vol. Naast het in beweging zijn en het feit dat je je fitter gaat voelen, ben je lekker in de buitenlucht bezig. Je doet nooit hetzelfde. Er wordt gebruik gemaakt van de locatie waardoor een oefening altijd net iets anders wordt.  Er wordt gewerkt met de natuur en de omgeving.

Bootcamp is geen wedstrijd

Wat ook erg belangrijk is volgens Quist is dat meedoen aan bootcamp geen wedstrijd is. Je hoeft niet als eerste over de streep te komen, soms loop je voorop, daarna ergens achteraan. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Het gaat uiteindelijk om dat jij zelf een voldaan gevoel hebt.

Bootcamp is nieuwe mensen leren kennen

Dat je met bootcamp, zoals bij alle sporten, ook andere en nieuwe mensen zowel letterlijk als figuurlijk tegen het lijf kunt lopen, is een mooie bijkomstigheid. Je kunt het dan ook nog zien als een vorm van daten. Wanneer je met een hoofd als een tomaat en met zweetvlekken onder je oksel in de smaak valt bij een andere bootcamper, dan speelt uiterlijk niet de hoofdrol. Alvast prettig om te weten. Voor de plussers onder ons die niet meer op een date zitten te wachten maar wel eens verlegen zitten om een uitje, is bootcamp op eigen niveau zeker een goede zaak.

 

Bron: Actief Plus BN DeStem

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.