vriendschap

Plaats vrienden en partners beiden hoog

Mensen die verliefd zijn, zijn vaak geneigd de hele wereld te vergeten en hun vrienden te verwaarlozen. Dat is niet slim. Je hebt je vrienden nodig om je te stimuleren, om je scherp te houden. Blijkbaar zijn mensen met vrienden ook significant gelukkiger, dan mensen die zich afsluiten.

Vrienden voor het leven

Het is niet handig om je beste vriendinnen in de wacht te zetten wanneer het jouw niet uitkomt of omdat jij op een roze wolk zit.  Je hoeft niet iedere dag bij elkaar op de lip te zitten maar op zijn tijd bij kletsen in een goed gesprek maakt jullie beiden gelukkiger. Vrolijkheid en gezelligheid werken ook aanstekelijk. Dus zit je in zware tijden dan kunnen vrienden je vaak er door heen helpen. En houdt vooral goed in je achterhoofd dat sommige liefdes maar even duren en je vriendschappen vaak hebt voor het leven.

Wat voor vriend ben jij?

Dus hoe zit dat bij jou? Ben jij een slechte vriend zonder het te beseffen? Niet alle goede vrienden vinden het makkelijk om kritiek te hebben op je gedrag in de vriendschap. Ga er dus niet van uit dat wanneer je iets verkeerd doet, ze dat meteen zeggen. Sta daarom zelf eens stil bij jouw gedrag in je vriendschappen. Je moet een vriendschap niet te lang op de proef stellen.

1. Altijd te laat

Ben jij altijd op tijd? Wanneer je vrienden bij jou altijd te laat aankomen dan kun je namelijk bij jezelf terugdenken waarom dat zo is. Ben jij namelijk nooit op tijd, waarom zouden anderen dan de moeite nemen bij jou wel op tijd te zijn. Nee, joh, laat die ander maar lekker wachten. Jij bent toch de belangrijkste! Hiermee geef je de boodschap dat jouw tijd belangrijker is dan hun tijd. Dan ben je fout bezig. Ben je eigenlijk wel altijd op tijd, maar heb je bij een en dezelfde dezelfde persoon altijd dat je te laat komt, ga dan bij je zelf te raden of je deze vriendschap niet genoeg waardeert. Doe er iets mee. Vriendschappen alleen maar aanhouden, zijn geen echte vriendschappen.

2. Aan het woord

Kun iemand gezellig praten met jou, of ben jij het die de hele tijd aan het woord is? Heb je door waar anderen het over hebben, heb je door of anderen nog wel naar jouw lange monoloog luisteren? Is een ander dan eens aan het woord, onderbreek die dan niet. Bewaar jouw ervaringen voor later. Ben je ervan bewust dat jij ook vragen mag stellen en interesse mag tonen in anderen.

3. Van één kant

Vrienden zijn er om elkaar te helpen als er nood is. Maar wanneer jij steeds degene bent die om hulp vraagt en nooit klaar staat voor anderen, dan kan zo’n vriendschap niet lang meer duren. Je stelt de vriendschap dan te zeer op de proef.  Er moet evenwicht zijn binnen vriendschappen. Niet op de minuut af, bij wijze van, maar wel qua inhoud. Heb jij een tijd meer genomen dan gegeven, ben daar dan alert op en bied vaker je hulp aan.

4. In de loop der jaren

Vriendschappen veranderen in de loop der jaren omdat mensen nu eenmaal niet hetzelfde blijven. Je kunt dit niet stoppen en ook niet afdwingen. Een vriend van vroeger kan door ervaringen een ander persoon worden. Laat je hier niet door frustreren. Ook de komst van kinderen binnen vriendschappen kan de boel aardig op zijn kop gooien. Mensen gaan andere prioriteiten stellen. Mee op kroegentocht zit er niet meer in, gezellig thuis op de bank met manlief. Ook in jouw leven vinden veranderingen plaats, pas je daaraan zo goed mogelijk aan.

5. Neem ook het initiatief

Heb je vaak een afspraak met vrienden en was jij dan de initiatiefnemer? Wanneer je hierop met een nee moet antwoorden, dan moet je de rollen eens omdraaien voordat jouw vrienden jou niet meer gaan vragen. Neem gewoon een keer het voortouw, het zal gewaardeerd worden.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.