pizza met vijgen

Pizza met vijgen, rozemarijn en pancetta

Veel mensen hebben een lactose-intolerantie of zijn allergisch voor koemelk. Ook wordt er steeds meer vanuit een lifestyle gekozen voor andere alternatieven dan koemelk. Hain Celestial heeft een Dream®-assortiment met zuivelvrije dranken zonder kunstmatige toevoegingen en rijk aan smaak.

Heb je binnenkort een date bij je thuis en wil je niet té ongezond eten? Probeer deze pizza met vijgen, rozemarijn en pancetta. Door de toevoeging van Rice Dream® Original Organic, krijgt het deeg van de pizza een licht krokante bite. Maar pas op voor het ‘dooreetgevaar’

Bereiding: 20 min
Rusttijd: 10 min + 1 u + 30 min + 10 min
Kooktijd: 8 min/pizza
Gemakkelijk

Voor 4 kleine pizza’s heb je nodig:

Deeg:
– 10 g verse gist
– 1 dl Rice Dream® Original Organic, lauw opgewarmd
– 7 cl water, lauw opgewarmd
– 300 g bloem
– ½ tl zout
1,5 el olijfolie

Belegsel:

– 1 handje bloem
– 2 el olijfolie
– 2 el rozemarijn, fijngesneden
– ¼ tl pili pili in vlokken
– 4 verse vijgen, in kwartjes
– 8 sneetjes pancetta
– 1 handvol rucola

  1. Los de gist op in de lauwe rijstdrank en het lauwe water. Zet opzij gedurende 10 minuten. Meng met behulp van een keukenmachine de bloem met het zout. Voeg daarna het rijstdrank/gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed het deeg tot een bal. Bestrooi het deeg met wat bloem. Doe het deeg in een kom. Dek af met plastic folie. Laat 1 uur bij kamertemperatuur rijzen. Ontgas het deeg*. Laat het weer 30 minuten rijzen.
  2. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er ballen van. Dek ze af met plastic folie. Zet gedurende 10 minuten apart. Deze ballen pizzadeeg gaan nog wat rijzen. Rol met behulp van een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.
  3. Verwarm een ​​grill voor. Borstel de pizzaschijven langs beide kanten met olijfolie. Gril ze 4 minuten per kant. Bestrijk de bovenkant van de pizza’s opnieuw met olijfolie. Bestrooi met rozemarijn en pili pili in vlokken. Garneer met vijgen, pancetta en rucola. Voor een feestelijke en friszure touch, kun je er een paar druppels balsamicocrème over heen sprenkelen.

*Tip: Je kunt het overtollig gas verwijderen door met de vuist op het deeg te stompen. Laat het deeg daarna nog een tweede keer rijzen.

Over het Dream® assortiment
Net zoals koemelk bevatten de plantaardige dranken calcium. Een glas Almond Dream® bevat 30% van de aanbevolen hoeveelheid (ADH) calcium. De dranken zijn gemaakt van rijst, haver, amandelen of een notenmix. Naast de Almond Dream® zijn er de varianten Soy Dream Smooth®, Rice Dream® Organic en Calcium, Oat Dream®, Coconut Dream® en Nut Dream®. Achtergrondinformatie over Dream® producten vind je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.