dieet tips festival
5 juni 2018

Pinkpop in 2019 misschien langer dan drie dagen

Festivalfans kijken er al maanden naar uit: volgende week vrijdag gaat Pinkpop 2018 van start. Vijftien, zestien en zeventien juni verandert de Limburgse gemeente Landgraaf in één grote samensmelting van muziek, licht en dans. Maar met deze editie voor de deur, speculeert de organisatie alvast over Pinkpop 2019, een jubileumeditie.

Pinkpop 2019 is namelijk de vijftigste editie van het festival en de organisatie wil daarvoor natuurlijk wat leuks doen. Misschien wel een extra dag. Op dit moment bestaat het feest uit drie dagen en elke dag komen er ongeveer 68.000 mensen naar de verschillende podia. Een extra dag zou dus een hoop extra plezier opleveren, maar dat is nog niet zo makkelijk te regelen.

Vergunning

Er moet bijvoorbeeld een vergunning komen om meer dan drie dagen te feesten, vertelt oprichter Jan Smeets aan Festileaks. Laatst is er een vergadering geweest over de speciale editie, maar op dit moment staat er nog niets vast. Voor het festival van dit jaar stonden eigenlijk al zoveel artiesten te springen dat het voor de organisatie lastig in drie dagen te proppen was. „We hadden gesprekken met meer dan drie headliners die ons festival wel wilden afsluiten. Omdat we geen vergunning voor meer dan drie dagen hebben, zijn er uiteindelijk een paar grote bands naar andere festivals verdwenen” zegt Smeets.

Artiesten

Of die afgevallen bands dan op de jubileumeditie de sterren van de hemel komen spelen, hangt natuurlijk af van de agenda’s van de artiesten. Ze moeten op dat moment wel in de buurt van Nederland zijn. Voor 2019 zijn een aantal mensen van de organisatie in ieder geval bezig met het aanpassen van de vergunning. Of ze het voor elkaar krijgen om het festival langer te laten duren, weet dus nog niemand en Smeets belooft ook niet dat Pinkpop automatisch langer zal duren als de vergunning er daadwerkelijk komt.

Hij vindt het namelijk het allerbelangrijkst dat het programma elke dag sterk is. „We doen het er niet om; we gaan geen vierde of vijfde dag erbij doen, als we voor deze dagen geen interessant programma kunnen vastleggen.” Maar als de artiesten echt zo staan te trappelen als Smeets schetst, kopen wij alvast kaarten voor Pinkpop dag vier.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles ontmoeten in de herfst

Zin om deze herfst leuke singles te leren kennen? Tips!

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

1 op de 3 jongeren houdt tijdens uitgaan geen afstand

Vooral jongeren tussen de 16 en 30 laten de teugels vieren...

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel...

De eerste namen voor Rock Werchter 2021 zijn bekend

Normaal zou afgelopen weekend het jaarlijkse muziekfestival Rock Werchter hebben plaatsgevonden,...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie