gezondheid man vrouw

Pilstress straks ook voor mannen?

Wat als “Shit, ik ben mijn pil vergeten!” geen zuiver vrouwelijke kopzorg meer zou zijn? Nu wetenschappers weer een stap dichter staan bij de anticonceptiepil voor mannen, komt een wereld dichterbij waar de verantwoordelijkheid en stress voor een potentiële ongewenste zwangerschap wat gelijkwaardiger verdeeld kan worden.

Jong met de pil beginnen

In een samenleving waar soa’s gemakkelijk (én betaalbaar) getest en behandeld kunnen worden en waar vrouwen al op jonge leeftijd de pil beginnen slikken of – uit schrik voor vergetelheid – noodgedwongen grijpen naar een spiraaltje (of soortgenoot), worden condooms razendsnel overboord gegooid.

Ongewenst zwanger

Hierdoor wordt de schrik voor een ongewenste zwangerschap voor het grootste stuk in de schoenen van pilslikkende vrouwen geschoven. Met een mannelijke tegenhanger van de anticonceptiepil in het vooruitzicht, zou deze verantwoordelijkheid weer een stuk eerlijker verdeeld kunnen worden.

Mannenpil

Australische onderzoekers hebben een nieuwe methode ontdekt om sperma tijdens een orgasme in het lichaam te houden door het transport ervan stil te leggen. De methode is perfect omkeerbaar en zou geen invloed op de seksuele functie hebben.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.