Mannelijke piloten en vrouwelijke fysiotherapeuten hebben de meeste kans om een date via datingapp Tinder te vinden. De beroepen zorgen voor de meeste likes bij het gebruik van de app in de Verenigde Staten.

Goed op banenmarkt en liefdesmarkt

Wanneer je nog een beroep zou kunnen kiezen waarmee je niet alleen goed op de banenmarkt maar ook goed in de liefdesmarkt ligt, dan zijn die wel te vinden. Wel jammer dat dit gegeven  voor de meeste van ons een paar jaar te laat komt.

Piloten, brandweermannen en entrepeneurs

Tinder heeft onderzoek gedaan naar welke beroepsgroepen opvallend meer in de smaak vallen bij het andere geslacht. Tinder vergeleek de dates van de populairste Tindergebruikers over drie maanden tijd. Daaruit bleek dat bij mannen vooral piloten, entrepreneurs en brandweermannen populair zijn.

Fysiotherapeut, interieurontwerper en entrepreneur

Zijn er ook vrouwelijke beroepen die beter op de markt liggen? Die zijn er zeker. Tinder vond dat onder vrouwelijke beroepen met name fysiotherapeut, interieurontwerper en entrepreneur populair zijn.

Gelukkig houdt het niet op bij dit kleine lijstje. Zowel bij mannen als bij vrouwen valt een baan als docent, model en entrepreneur in de smaak. Ook een student aan een universiteit of hoge school staat bij allebei in de top 15.

Entrepeneur is ondernemend type

Een entrepreneur is een ondernemende ondernemer. Bij een entrepreneur gaat het om het ondernemen zelf. Om ondernemerschap: kansen zien, kansen benutten en creëren van waarde. Als entrepeneur hoef je niet zelf een onderneming te hebben, dat kun je ook voor anderen doen. Om dit goed te kunnen doen heb je bepaald gedrag en competenties. Waarschijnlijk is de vrijheid die hier om heen hangt, het ongrijpbare, interessant. Je bent vast een goede babbel hebben en dat kun je dan mooi gebruiken.