ware liefde niet getrouwd

Pil-slikkende vrouw valt op vrouwelijke man

Uit een onderzoek blijkt dat vrouwen die de pil slikken een grotere voorkeur hebben voor partners met een rond gezicht en smalle kaken.In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, willen dus toch niet alle vrouwen een man met een sterke kaaklijn en een mannelijk uiterlijk.

Vrouwen die een anticonceptiepil slikken, kiezen voor minder mannelijke mannen dan vrouwen die de pil niet nemen. Dat suggereert nieuw onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Psychoneuroendocrinology.

Romantische voorkeur

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, willen namelijk liever een man met een vrouwelijker uiterlijk, een eigenschap die verband houdt met trouw en stabiliteit. De onderzoekers vergeleken de romantische voorkeur van vrouwen tussen de 18 en 24 jaar die aan de pil waren en van vrouwen die geen anticonceptie gebruikten.

De deelnemers kregen bewerkte foto’s te zien van de gezichten van jonge mannen en vrouwen. Deze werden gemanipuleerd en werden de ene keer meer mannelijk gemaakt dan de andere keer. Vervolgens werd ze gevraagd welke ze het meest aantrekkelijk vonden voor zowel een korte of lange termijn relatie.

Minder mannelijke mannen

De vrouwen werden twee keer getest. Toen ze geen pil slikten en drie maanden nadat sommigen waren gestart met het nemen van de anticonceptiepil. Wanneer ze de pil slikten, bleken ze een duidelijke voorkeur te hebben voor minder mannelijke mannen.

Een eerdere studie heeft al aangetoond dat vrouwen een grotere voorkeur hebben voor een mannelijke man tijdens de vruchtbare fase van hun menstruele cyclus.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.