Perfecte valentijsdate is betrouwbaar, toont interesse en heeft humor

Driekwart van de singles vindt Valentijnsdag maar een commercieel verzinsel. Dit blijkt uit het jaarlijkse Valentijnsonderzoek van datingsite Lexa.nl. Desondanks willen singles niet alleen blijven op deze meest romantische dag van het jaar. 33% van de vrouwelijke singles geeft aan vooral online op zoek te gaan naar een geschikte Valentijnsdate. Mannelijke singles zoeken hun Valentijnsdate bij voorkeur in het uitgaansleven. Singles vinden dat hun  perfecte Valentijnsdate vooral betrouwbaarheid moet uitstralen, interesse moet tonen en humor moet hebben.

‘Het is momenteel weer een drukte van belang op Lexa.nl. De meest romantische dag van het jaar komt er weer aan. Uit ons onderzoek in samenwerking met Maurice de Hond blijkt dat vrouwen vooral online op zoek gaan naar een geschikte date voor Valentijn. Wij zien dit zeker ook terug op onze site. Met een keuze uit ruim 800.000 mannelijke singles, moet er zeker een geschikte Valentijnsdate voor ze te vinden zijn’, aldus Stefan van de Berg, Managing Director Lexa Nederland.

Anoniem Valentijnskaartje en romantisch diner favoriet
In vergelijking met het onderzoek van vorig jaar is de anonieme Valentijnskaart weer helemaal terug. De cadeautoppers van vorig jaar, bonbons en bloemen, scoren nog wel ,maar staan dit jaar lager op het cadeaulijstje. Een cadeau voor twee lijkt terrein te gaan winnen. De ballonvaart en een slipcursus worden genoemd als leukste gezamenlijke activiteit. Op Valentijnsdag zelf kiest echter ruim de helft van de singles nog steeds voor het romantische diner als gezamenlijke Valentijnsactiviteit, gevolgd door de citytrip. Het bioscoop- en concertbezoek lijkt op zijn retour. Vorig jaar nog waren zij nog een serieus alternatief voor het romantische diner.
 
Top 3 favoriete Valentijnsfilms
Uit het onderzoek bleek al dat het bioscoopbezoek op Valentijnsdag beduidend lager scoort. Daarentegen is ‘de-lekker-tegen-elkaar-aan-op-de-bank-film’ weer helemaal terug van weggeweest. Op plaats 1 in deze top 3 staat ‘Love Actually’,  op plaats 2 ‘Notting Hill’ en tenslotte op plaats 3 ‘Pretty Woman’. Single mannen kiezen niet alleen voor romantische films. Een kwart geeft aan de comedy ‘The Hangover’ graag op Valentijnsdag te willen zien. 

Top 5 favoriete Valentijnsmuziek
Singles luisteren op Valentijnsdag  het liefste naar het nummer ‘Angels’ van Robbie Williams. Verder kiest een kwart van de single vrouwen voor ‘Alles is Liefde’ van BLOF. Ook het nieuwste nummer van Michael Bublé, ‘Haven’t met you yet’, doet het erg goed met bijna een kwart van de stemmen. James Blunt met ‘You’re Beautiful en tenslotte ‘Een beetje verliefd’ van Andre Hazes maken deze Valentijn top 5 compleet.

Vrouwen: Betrouwbaarheid, interesse en humor belangrijk voor date met Valentijn
De perfecte Valentijnsdate voor vrouwen is betrouwbaar, toont interesse en heeft humor. Op de vraag welk ‘type’ bekende Nederlandse mannen hieraan voldoen, kiest ruim de helft van de vrouwen voor Arie Boomsma. Hij komt over als iemand die veel interesse heeft en dat ook toont. GTST-ster Jan Kooijman wordt als betrouwbaar beschouwd en staat op een tweede plek. Als het gaat om de man met humor dan kiezen de single vrouwen voor cabaretier Jochem Meijer. Het knappe en avontuurlijke type is duidelijk op zijn retour. Winnaar van vorig jaar Chris Zeegers, is nu pas op plaats 4 terug te vinden. Ook het type ‘player’ heeft het zwaar in 2010. Stonden Xander de Buisonjé en Johnny de Mol nog op een gedeelde tweede plek, nu staan ze bijna onderaan de lijst.

Mannen: zelfstandig en sportief belangrijker dan uiterlijk
De single mannen hebben zo hun eigen voorkeur. Zij vinden vooral een vrouw aantrekkelijk die zelfstandig of  sportief is. Ook het type ‘girl next door’ is favoriet. Bijna 30% van de mannen zet als bekende Nederlandse vrouw Carice van Houten op nummer één.  Zij wordt gezien als het voorbeeld van een  zelfstandige vrouw met pit. Fatima Moreiro de Melo volgt op plaatst twee, zij voldoet aan het sportieve type. Actrice Hanna Verboom maakt deze top 3 compleet. Single mannen zien haar als de ultieme ‘girl next door’. Het uiterlijk blijft echter ook belangrijk, maar verliest wel terrein. Stond Yolanthe Cabau van Kasbergen vorig jaar nog op plek twee, dit jaar is ze op plek vier terug te vinden.  
 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?