Je hebt een date, een eerste. Je hebt je laten strikken voor een eet date bij jou thuis. Maar wat kook je dan voor je date? Eigenlijk ben je niet zo dol op eet afspraakje voor je eerste ontmoeting, omdat je mogelijk geen hap door je keel krijgt. Voor een deel door de zenuwen en voor een deel door de vlinders die een beetje aan het fladderen zijn.

Wat maak je op een eerste date?

Maar je hebt je laten verleiden tot een etentje bij jou thuis dus je moet aan de slag. Je kunt zelf ook wel bedenken dat spinazie niet zo’n goed idee is, want als je iets niet wilt op een eerste date is iets groens tussen je tanden. Vooral niet bij jezelf. Maar je wilt het ook niet bij de ander zien, afknapper! Dan weet je zeker dat er niet gezoend gaat worden.

Perfecte eet date tips

1.Maak iets lichts

Je wilt natuurlijk niet dat je voedsel als een blok op je maag ligt. Met een uitpuilende buik als gevolg. Nee lekker licht is beter zoals een salade of iets met quinoa. Antipasti is ook een aanrader, kan je gezellig van alles pakken, wijntje erbij en lekker kletsen.

670-300-anti-pasti

2. Groen, niet doen

Groene dingen zoals spinazie en boerenkool moet je mijden. Pesto is ook zo’n fijne. Gewoon niet doen! Je weet zelf wel waarom. Niet kissproof!

spinazie

3. Met mes en vork

Maak iets wat je gemakkelijk met mes en vork kunt eten. Kipkluifjes, spareribs en broodjes hamburger met extra saus en kaas zijn een No Go! Niets zo oncharmant als een mond besmeurt met derrie.

mes en vork

4. Voorkom winden

Kool, uien en bonen kun je beter laten staan. Eén uitje in een recept is niet zo’n probleem, maar een uiensoep kan ik je niet aanraden. Je krijgt er onrustige darmen van. Dat wil je niet! En je wilt ook niet dat hij dat heeft. Afknapper nummer 2.

bruine bonen

5. Niet experimenteren!

Ga vooral niet experimenteren, Maak iets dat je blind kunt maken, zodat je zeker weet dat het niet mislukt. Je weet het, de liefde van de man gaat door de maag. Al denk ik dat het meeste manvolk ook wel blij is met een bezorgpizza, maar dat terzijde.

experimenteren

6. Chocola voor meer lust

Oesters en chocolade, beide lustopwekkend. Bedenk zelf maar hoe je wilt dat de avond zal eindigen. Het is maar een idee. Wist je dat knoflook ook lustopwekkend is, en als jullie het beide eten, is dit geen enkel probleem.

chocola

7. Wees zuinig met alcohol

Want als het puntje bij het paaltje komt, wil je niet laveloos op de bank hangen. Be a lady! Maar beginnen met een cocktail is natuurlijk wel iets waar je punten mee scoort.

alcohol