Pedofielen speuren op datingsites naar single moeders

De Australische politie waarschuwt voor pedofielen die datingsites afstruinen, op zoek naar het profiel van alleenstaande, eenzame moeders, om zo in contact met hun kinderen te komen. Dat meldt de Herald Sun.

De politie van de Australische staat Victoria ontdekte het nieuw soort zedendelict. Pedofielen zoeken via internet een kwetsbare, eenzame partner met kinderen uit. Ze ‘faken’ een relatie en laten zich van hun beste kant zien door te helpen in het huishouden en cadeaus en reisjes te schenken. Daarna richten ze zich op de kinderen. Dat zegt het hoofd van het Internet Child Exploitation Team, Sen-Sgt Rob Ridley. Volgens hem nemen de pedofielen lang de tijd om het vertrouwen van de alleenstaande moeder in kwestie  te winnen.

De daders pluizen bovendien op sociaalnetwerksites allerlei profielinformatie uit om er de moeders van kinderen met hun ‘voorkeursleeftijd’ uit te halen, zo zegt Ridley. Ze bekijken diverse foto’s om hun doelwit te selecteren en gaan daar dan op af, vaak onder een valse identiteit.

Ouders voelen zich verplicht om hun kinderen in hun profiel te vermelden omdat ze eerlijk willen zijn, vermoedt de politie. Er wordt echter aangeraden een profiel zo veel mogelijk te vergrendelen.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?