Halloween, ook genoemd All Hallows’ eve(ning), is de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen.
In de twintigste eeuw werd Halloween in Amerika vooral een feest waarbij kleine kinderen als spoken verkleed en met uitgesneden pompoenen als lantaarns langs de huizen gingen om te vragen om een traktatie of te dreigen met een grap (treat or trick).
In Nederland is het Halloween iets aan het opkomen, meer nog in de vorm van besloten feesten, dan langs de deuren gaan voor een snoepje.
Het gebruik van pompoen in de keuken is echter duidelijk zichtbaar. Vandaar weer een recept op basis van pompoen, misschien had je er één teveel gekocht om als lantaarn te gebruiken.
Pasta met Pompoen en Pijnboompitten en Parmenzaanse
Hoofdgerecht, vegetarisch, Italiaans en geschikt voor als Singles Recept.
Bereidingstijd: een uur, maar daar hoef je niet naast te gaan zitten.
Ingrediënten:
1 halve kleine pompoen
2 verse salieblaadjes, grof gehakt
1 teen knoflook, in plakjes
10 gram pijnboompitten
2 eetlepels verse platte peterselie, gehakt
2 eetlepels fruitige olijfolie
100 g pasta naar keuze
27 g romige geitenkaas
versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.
2. Schil de pompoen, snij de pompoen in grove stukken en verwijder de zaden. Leg de stukken in een braadslee.
3. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen goudkleurig begint te worden.
4. Voeg de pijnboompitten toe en laat nog 5 minuten in de oven staan.
5. Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.
In de tussentijd:
In een pan water met wat zout aan de kook brengen, hierin de pasta doen en aan de kook brengen volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
Verder met bereiding:
6. Voeg het pompoenmengsel toe en al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar.
7.Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel het geheel met de peterselie-oliedressing. Parmezaanse kaas naar smaak toe voegen.
Eet smakelijk.
Bron: Singlessite