Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
singlereizen voor beginners
19 april 2018

Pas op met de lentezon!

Deze week genieten we massaal van schitterend weer! Het perfecte moment om dat witte huidje te laten wennen aan de zon. Maar pas op: die is verraderlijker dan je denkt. Door de zonkracht kan je huid al in 20 minuten verbranden.

Deze week wordt het echt lente met temperaturen boven de 20 graden en veel zon. Maar of je nou neerstrijkt op een terras, gaat wandelen in het park, of op het strand gaat liggen, onderschat de lentezon niet.

Bij 20 graden verbranden

Verbranding heeft niets te maken met de warmte van de zon, maar met de sterkte van de uv-straling die de aarde bereikt. Die hoeveelheid uv wordt uitgedrukt in zonkracht op een schaal van 0 tot met 10 (in Europa). Vanaf vandaag wordt tussen 12.00 en 15.00 uur voor het eerst dit jaar zonkracht 5 tot 6 verwacht. Dat wordt door KWF Kankerbestrijding beoordeeld als een ‘matig krachtige zon’ en betekent dat je huid gemakkelijk, binnen 15 tot 25 minuten verbrandt. De uv-straling neemt toe naarmate de zomer nadert. “In hartje zomer komen we uit op een zonkracht van 7, of net aan 8. Dat is heel veel”, vertelt weerman Dennis Wilt. “Met die zonkracht verbrand je al binnen 10-15 minuten.”

Verbranden en huidkanker

De KWF Kankerbestrijding waarschuwt voor het gevaar van verbranden. Door het verbranden van de huid, met name op jonge leeftijd, heb je een grotere kans op huidkanker. Volgens de organisatie is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en wordt er bij zo’n 55.000 mensen per jaar huidkanker vastgesteld. Dat zijn er tienduizenden meer dan tien jaar geleden. Dat betekent natuurlijk niet dat je deze week helemaal niet moet genieten van het zonnetje. “De zon is ook goed voor je, het zorgt voor de aanmaak van vitamine D”, zegt Wilt. “Maak bijvoorbeeld een lunchwandeling. Maar ga niet uren in de zon zitten, en bescherm je huid.”

Tips om veilig van de zon te genieten

  • Smeer jezelf en je kinderen een half uur voordat je gaat zonnen in met minimaal factor 30. Smeer iedere twee uur opnieuw.
  • Bescherm de huid met kleding. Bijvoorbeeld een shirt met mouwen en een petje. Je ogen kun je beschermen met een goede zonnebril die UV-straling tegenhoudt.
  • Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het sterkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren.

Bron: KWF Kankerbestrijding /RTL Nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Direct Wonen Huren

gerelateerde artikelen

Mentaal fit blijven dat doe je zo!

Wanneer we het over fitheid hebben, denken we meestal meteen aan...

Vooral mannen bang om aan te komen tijdens de vakantie

Ben jij bang om aan te komen tijdens je welverdiende vakantie?...

Deze tips helpen je de hete zomerdagen en klamme nachten door

Wanneer je wakker wordt denk je in de tropen te zijn...

5 wetenschappelijke redenen waarom het goed is voor je gezondheid om single te zijn

Heb jij nog altijd het beeld dat singles toch een tikkeltje...

Geen kater van goedkope wijn: zo lukt het!

Het goede nieuws is dat je niet speciaal duurdere wijn hoeft...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

 mooi & gezond algemeen