tijd voor jezelf
11 August 2017

Pas gescheiden: zo krijg je weer grip op je leven

Grip krijgen op je leven, dat is voor vele kersverse singles een serieuze klus. Er voltrekt zich een heel scala aan emoties wanneer je een nieuw leven los van je ex gaat opbouwen. Van labiel tot oersterk, van dolgelukkig tot diep ongelukkig maar ook opluchting en spijt passeren de revue. Weet jij nog wie je bent, wat je wilt en vooral hoe je weer grip krijgt op je nieuwe leven?

Door onderstaande vijf fases te doorlopen ben je een heel eind op weg!

1 Centrifuge

De eerste fase na de scheiding kan aanvoelen of je in een emotionele centrifuge bent terecht gekomen. Je wordt door elkaar geschud en uitgewrongen. Telkens als je denkt dat je geen tranen meer over hebt sta je wéér een potje te grienen onder de douche opdat de kinderen je niet zo verdrietig zien. Hoe vervelend ook, het hoort erbij. Pas als je het hele scala aan boosheid, teleurstelling en verdriet hebt doorleefd en gevoeld breekt er een nieuwe fase aan.

TO DO: Het enige wat jij nu kunt doen is het ondergaan. Helaas. Lichtpuntje: er komt écht een eind aan.

2 Pas op de plaats

Op een zeker moment bemerk je bij jezelf dat je al een paar uur niet aan die nare scheiding hebt gedacht, je niet continu extreem schuldig voelt richting je kids omdat ze nu opgroeien met gescheiden ouders en dat je al een paar dagen niet hebt hoeven huilen bij dat liedje op de radio of tijdens dat gesprek met je ouders of beste vriend(in). Het begin van je nieuwe leven gloort aan de horizon. Het is nog ver weg, maar… je kunt er af en toe een glimpje van opvangen.

TO DO: Durf vooruit te denken als individu. Waar droom je (nog) van, wat zou je nog willen doen / bereiken? Laat je fantasie de vrije loop en schrijf op wat je wensen en verlangens zijn voor de toekomst.

3 Beweeg voorzichtig

In deze fase kruip je uit je coconnetje en sta je langzaamaan weer meer open voor je omgeving. Je bent weer geïnteresseerd in het leven van je vriend(in)(n)en, kan weer interesse opbrengen voor de verhalen van je collega’s en je verheugd je weer op uitjes en feestjes. Je surft eens wat over ‘herintredende singles’ op de liefdesmarkt en schrijft je in een stoute bui eens in op een datingsite of installeert Tinder op je telefoon. Gewoon. Voor de lol. Omdat het kan.

TO DO: Als je er aan toe bent is het een goed idee om je voelhoorns eens voorzichtig uit te steken en te kijken hoe je jouw sociale leven kunt verruimen, waar je andere singles kunt ontmoeten en je in te lezen over de wereld die online daten heet ;-).

4 De vaart erin!

Het gaat goed met jou. Je hebt het weer naar je zin op het werk, bij de sport, met die nieuwe hobby en je verkeert tussen best wel leuke, gezellige mensen. Al met al kijk je steeds vaker naar jezelf met een blik van ‘dat doe ik allemaal toch maar mooi’! Met de kinderen gaat het ook beter. Ze zijn gewend aan de nieuwe situatie, twee huizen, dubbele vakanties en ook dat papa en mama niet meer in hetzelfde huis wonen. Tijd voor… wat jij maar wilt! Pak je lijstje met wensen er weer eens bij. Zijn ze nog altijd actueel? Of heb je inmiddels andere, nieuwe plannen in je hoofd?

TO DO: Dit is het moment om echt werk te maken van jouw nieuwe leven. Een toekomst waarin jij het heft in handen neemt, eigen beslissingen neemt en richting geeft aan jouw leven. Andere woning, baan, studie, reis? This is the moment!

5 Opnieuw happy

In deze fase hoopt vrijwel iedere single na een scheiding ooit (weer) te raken. Eentje waarin je het leven gewoon leeft. Haast een beetje saai, maar eigenlijk vol tevredenheid en propvol kleine geluksmomentjes. Een leven zonder die extreme emotionele pieken en dalen maar eentje waarin je opnieuw je evenwicht hebt gevonden. Of dat nu met een nieuwe partner is of alleen; dat doet er niet toe. Het gaat erom dat je intens tevreden bent met hoe jij jouw leven hebt ingericht na die scheiding.

TO DO: Genieten! Want wanneer jij weer stabiel bent, stevig in je schoenen staat en uitstraalt dat je lekker in je vel zit dan ben je niet alleen de leukste ouder van de wereld maar ook de beste partner die een potentiële nieuwe liefde maan kan wensen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een...

Dit zijn de zonnige pluspunten van het (weer) single zijn!

Na een relatiebreuk ga je eerst door een moeilijke periode: dagen,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie