partneralimentatie

Partneralimentatie: reken maar niet op meer

Het aantal toewijzingen van partneralimentatie neemt sinds 2009 af. Kreeg 20 procent van de gescheiden vrouwen in 2007 nog partneralimentatie toegekend, in 2013 was dit nog maar bij 16 procent van de vrouwen het geval.

Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. De daling van het aantal vrouwen dat nog partneralimentatie krijgt toegekend hangt mogelijk samen met de toenemende financiële zelfstandigheid van vrouwen. Doordat veel meer vrouwen fulltime werken hebben zij steeds minder aanvullende financiële steun nodig van de ex partner. Gescheiden mannen krijgen overigens maar in 1 procent van de gevallen alimentatie toegewezen.

Alimentatie bedrag daalt

In 2001 was het gemiddeld toegekende partneralimentatiebedrag 715 euro per maand. In 2009 steeg dit naar maar liefs 1035 euro. Vorig jaar lag het gemiddelde bedrag nog op 980 euro per maand. Ongeveer een op de drie vrouwen krijgt momenteel zo’n  400 euro aan alimentatie per maand of minder. Bijna 1 op de vijf vrouwen krijgt 1600 euro of meer.

De hoogte van het toegekende bedrag is afhankelijk van beide inkomens op het moment van scheiding. De berekeningen worden gemaakt op basis van de behoefte van de vrouw en de financiële draagkracht van de man.

Meer weten over partneralimentatie: lees dan deze 7 feiten. Extra info: alimentatie in 2015 niet meer geheel aftrekbaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!