partneralimentatie

Partneralimentatie: afschaffen die handel

Volgens 60 procent van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar zou er na een scheiding geen partneralimentatie moeten worden betaald aan de ex-partner. Zij vinden dat beiden na de breuk financieel voor zichzelf moeten zorgen.

Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO naar aanleiding van de Dag van de Scheiding op 12 september. Het zijn vooral mannen, laagopgeleiden en jongeren van gescheiden ouders die deze mening zijn toegedaan (60%).

Partneralimentatie

Wanneer er sprake is van partneralimentatie levert de partner (doorgaans degene die het meest verdient) een bijdrage in het levensonderhoud van zijn of haar ex. Hiermee wordt beoogt dat de levensstandaard van beiden partners na de scheiding ongeveer gelijk is. Uitganspunt bij de berekening van partneralimentatie is het gezamenlijk inkomen ten tijde van de relatie.

Gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen ziet iets meer dan de helft van de ondervraagde jongeren niet zitten. Zo’n 57 procent stelt dat iedere partner zijn eigen bezittingen en schulden behoudt zodat er bij een scheiding niets verdeeld hoeft te worden. Opmerkelijk is dat vooral jongeren van gescheiden ouders er zo over denken.

Trouwen

Veruit de meeste jongeren die geloven in het huwelijk trouwen uit liefde (85%). Het zijn vooral vrouwen die dit vaker aangeven. Een kwart trouwt omdat ze kinderen willen en 11 procent omdat dit gewoon ‘zo hoort’. Voor slechts 8 procent is geld en financiële zekerheid een reden om de trouwgelofte af te leggen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.