liefdessloten parijs

Parijs verwijdert duizenden liefdeslotjes

Had je de droom om ooit met je geliefde een liefdesslotje aan de Pont de Arts te hangen in Parijs? Dan moeten we je teleurstellen. Talloze stellen zien hun eeuwige liefde, gesymboliseerd door een liefdesslotje, verbroken.

Het stadsbestuur van Parijs gaat volgend jaar duizenden liefdesslotjes verwijderen aan de bruggen die over de Seine hangen. Door hun gewicht zijn ze te gevaarlijk geworden.

Weg met liefdesslotjes

“Dit najaar willen we op een rijtje zetten welke alternatieven er zijn. Dan kunnen we de slotjes in de loop van 2015 van de bruggen verwijderen”, aldus de verantwoordelijke wethouder van Parijs, Bruno Julliard. “We gaan met kunstenaars en toeristen overleggen over een nieuwe plek. Want Parijs wil wel de hoofdstad van de liefde blijven.”

Balustrade afgebroken

Afgelopen zondag brak een stuk af van de balustrade van de Pont des Arts, de brug bij het Louvre die volhangt met slotjes met daarop de initialen van geliefden. De romantische gedachte erachter is dat ze voor altijd bij elkaar zouden blijven. Met de klik van het slot bezegelden veel stellen hun eeuwige trouw op de plek. Het Parijse bestuur is echter meer praktisch dan romantisch. “Het afgebroken stuk alleen al woog 500 kilo door al die slotjes”, zegt Julliard. “De duizenden sloten op verschillende bruggen zijn niet alleen gevaarlijk omdat ze samen te zwaar zijn, maar ze zijn ook nog eens heel lelijk op één van de mooiste plekken ter wereld.”

Boete verkopers 

Tot ze zijn weggehaald, zal de politie strenger optreden. Verkopers van slotjes krijgen een boete en personen die er één op willen hangen, krijgen het verzoek dat niet te doen.

Dichtgetimmerd

De complete Pont des Arts is inmiddels dichtgetimmerd, waardoor het niet meer mogelijk is om een liefdesslotje op te hangen. Heb je er zelf ooit een liefdesslotje opgehangen en wil je zien of deze er nog hangt, dan lukt dat ook niet meer. Het goede nieuws is dat de slotjes er allemaal nog hangen, ze zijn (nog) niet verwijderd, maar hangen achter houten planken. Tenminste, daar moet je maar vanuit gaan. Zeker weten doe je het niet, want er zijn verschillende geruchten vanuit Parijs die zeggen dat er ook een hoop verwijderd zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.