liefdessloten parijs

Parijs verwijdert duizenden liefdeslotjes

Had je de droom om ooit met je geliefde een liefdesslotje aan de Pont de Arts te hangen in Parijs? Dan moeten we je teleurstellen. Talloze stellen zien hun eeuwige liefde, gesymboliseerd door een liefdesslotje, verbroken.

Het stadsbestuur van Parijs gaat volgend jaar duizenden liefdesslotjes verwijderen aan de bruggen die over de Seine hangen. Door hun gewicht zijn ze te gevaarlijk geworden.

Weg met liefdesslotjes

“Dit najaar willen we op een rijtje zetten welke alternatieven er zijn. Dan kunnen we de slotjes in de loop van 2015 van de bruggen verwijderen”, aldus de verantwoordelijke wethouder van Parijs, Bruno Julliard. “We gaan met kunstenaars en toeristen overleggen over een nieuwe plek. Want Parijs wil wel de hoofdstad van de liefde blijven.”

Balustrade afgebroken

Afgelopen zondag brak een stuk af van de balustrade van de Pont des Arts, de brug bij het Louvre die volhangt met slotjes met daarop de initialen van geliefden. De romantische gedachte erachter is dat ze voor altijd bij elkaar zouden blijven. Met de klik van het slot bezegelden veel stellen hun eeuwige trouw op de plek. Het Parijse bestuur is echter meer praktisch dan romantisch. “Het afgebroken stuk alleen al woog 500 kilo door al die slotjes”, zegt Julliard. “De duizenden sloten op verschillende bruggen zijn niet alleen gevaarlijk omdat ze samen te zwaar zijn, maar ze zijn ook nog eens heel lelijk op één van de mooiste plekken ter wereld.”

Boete verkopers 

Tot ze zijn weggehaald, zal de politie strenger optreden. Verkopers van slotjes krijgen een boete en personen die er één op willen hangen, krijgen het verzoek dat niet te doen.

Dichtgetimmerd

De complete Pont des Arts is inmiddels dichtgetimmerd, waardoor het niet meer mogelijk is om een liefdesslotje op te hangen. Heb je er zelf ooit een liefdesslotje opgehangen en wil je zien of deze er nog hangt, dan lukt dat ook niet meer. Het goede nieuws is dat de slotjes er allemaal nog hangen, ze zijn (nog) niet verwijderd, maar hangen achter houten planken. Tenminste, daar moet je maar vanuit gaan. Zeker weten doe je het niet, want er zijn verschillende geruchten vanuit Parijs die zeggen dat er ook een hoop verwijderd zijn.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen