Parijs tour

Parijs beleven op de fiets

Parijs heeft een nieuwe ambitie. Naast metropool zijn op velerlei gebied zoals mode en kunst, wil zij ook de fietshoofdstad van de wereld worden. Daarom staan enkele ingrijpende werken op de planning die mensen die van fietsen houden wel zullen bevallen. Vorige week werd een fiets plan in het nieuws gebracht.

Plan vélo in Parijs

Meer fietsen in Parijs, oftewel ‘plan vélo’, is in het leven geroepen door onder meer de verontrustende berichten over de luchtvervuiling. Er moet een andere manier komen om je voor te bewegen. De fiets nemen leek voor de Parijse burgemeester Anne Hidalgo een uitstekend alternatief. Zij doet haar best om werk te maken van het ‘plan vélo’.

Fietspad langs de Seine

Hidalgo zou onder meer het aantal fietspaden in de stad tegen 2020 willen verdubbelen. Nu beschikt Parijs over 700 kilometer veilige fietspaden en dat moet 1.400 kilometer worden. Het nieuwe netwerk zal langs de belangrijkste wegen lopen, inclusief de oevers van de Seine, en worden gescheiden van het gemotoriseerd verkeer.

De kostprijs van dit project wordt op zo’n 150 miljoen euro geraamd, ofwel 30 miljoen per jaar. Om enig vergelijk te hebben, in fietsstad Amsterdam wordt jaarlijks twintig miljoen euro uitgetrokken voor gelijkaardige projecten.

Hidalgo hoopt dat dit initiatief mensen aanzet om met de fiets naar het werk te gaan en de woon-werkverplaatsingen met een tweewieler stijgt van vijf naar vijftien procent. Daarnaast komen er ook nog eens 10.000 nieuwe fietsstallingen bij.

Nieuwe vorm van toerisme

‘We denken dat mensen klaar zijn om te fietsen, maar dat ze het niet doen omdat ze zich niet veilig voelen’, zegt minister van Mobiliteit Christophe Najdovski. ‘Dit plan zal een nieuwe vorm van toerisme creëren in Parijs.’

Dat Parijs een stad is die door veel Nederlanders bezocht wordt is een feit. Veel singles bezoeken Parijs met een date. Ook al is Parijs duur, het blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op geliefden. Dus Parijs bezoeken we al.

De burgemeester denkt dat ze een nieuwe vorm van toerisme te pakken heeft. Voor Nederlanders kun je dat “nieuw” wel achterwege laten. Bij het zoeken naar de woorden Parijs en fiets, kwamen er veel reisaanbieders naar voren die in de Franse hoofdstad al een scala aan fietstochten in reisvorm aanbieden. Maar ja, Nederlanders worden zo’n beetje met de fiets geboren.

Fietstours in Parijs

Fietsen in Parijs is veilig en vooral heel erg leuk. Samen met je gids fiets je op een rustig tempo door de stad en zie je heel veel bekende bezienswaardigheden. Zo krijg je The Iron Lady, La tour Eiffel of gewoon de Eifeltoren zeker te zien tijdens deze tocht. De gids zal je ook meenemen naar wat onbekendere, maar minstens zo mooie, bezienswaardigheden.

Met wat ‘insider tips’ van jouw eigen lokale Nederlandse gids kun je na het volgen van een van de tours in Parijs zelf de stad van de liefde verder gaan ontdekken, want dan weet je precies waar je moet zijn!

Boek de Parijs Highlights Fietstour

Baja Bikes is een voorbeeld van een aanbieder. Zij laten jou Parijs zien in korte tijd. De Highlights Fietstour is dé oplossing voor als je slechts enkele dagen in Parijs bent. In een groep van maximaal 10-15 personen per gids (bij grotere groepen zijn er meerdere gidsen aanwezig) fiets je door de historische wijken en langs de beroemdste highlights. Halverwege is er ruimte voor een koffiestop. Met de Parijs Highlights Fietstour zit je altijd goed!

Zij hebben de ervaring dat hun klanten een plekje op deze fietsexcursie reserveren op de 1e volle dag van hun stedentrip. In slechts 3 uur hebben ze dan een fraai overzicht van de stad, dat hen in de overige dagen houvast biedt. Uiteraard inclusief fiets en Nederlandse gids.

Met z’n tweetjes op de tandem

Of het ook mogelijk is een romantische toer in Parijs  te maken op een tandem samen met je geliefde? Dat heb ik niet meteen gevonden bij het Googlen. Misschien ook een beetje gevaarlijk, zoveel springerige hormonen op één fiets.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.