Parijs tour

Parijs beleven op de fiets

Parijs heeft een nieuwe ambitie. Naast metropool zijn op velerlei gebied zoals mode en kunst, wil zij ook de fietshoofdstad van de wereld worden. Daarom staan enkele ingrijpende werken op de planning die mensen die van fietsen houden wel zullen bevallen. Vorige week werd een fiets plan in het nieuws gebracht.

Plan vélo in Parijs

Meer fietsen in Parijs, oftewel ‘plan vélo’, is in het leven geroepen door onder meer de verontrustende berichten over de luchtvervuiling. Er moet een andere manier komen om je voor te bewegen. De fiets nemen leek voor de Parijse burgemeester Anne Hidalgo een uitstekend alternatief. Zij doet haar best om werk te maken van het ‘plan vélo’.

Fietspad langs de Seine

Hidalgo zou onder meer het aantal fietspaden in de stad tegen 2020 willen verdubbelen. Nu beschikt Parijs over 700 kilometer veilige fietspaden en dat moet 1.400 kilometer worden. Het nieuwe netwerk zal langs de belangrijkste wegen lopen, inclusief de oevers van de Seine, en worden gescheiden van het gemotoriseerd verkeer.

De kostprijs van dit project wordt op zo’n 150 miljoen euro geraamd, ofwel 30 miljoen per jaar. Om enig vergelijk te hebben, in fietsstad Amsterdam wordt jaarlijks twintig miljoen euro uitgetrokken voor gelijkaardige projecten.

Hidalgo hoopt dat dit initiatief mensen aanzet om met de fiets naar het werk te gaan en de woon-werkverplaatsingen met een tweewieler stijgt van vijf naar vijftien procent. Daarnaast komen er ook nog eens 10.000 nieuwe fietsstallingen bij.

Nieuwe vorm van toerisme

‘We denken dat mensen klaar zijn om te fietsen, maar dat ze het niet doen omdat ze zich niet veilig voelen’, zegt minister van Mobiliteit Christophe Najdovski. ‘Dit plan zal een nieuwe vorm van toerisme creëren in Parijs.’

Dat Parijs een stad is die door veel Nederlanders bezocht wordt is een feit. Veel singles bezoeken Parijs met een date. Ook al is Parijs duur, het blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op geliefden. Dus Parijs bezoeken we al.

De burgemeester denkt dat ze een nieuwe vorm van toerisme te pakken heeft. Voor Nederlanders kun je dat “nieuw” wel achterwege laten. Bij het zoeken naar de woorden Parijs en fiets, kwamen er veel reisaanbieders naar voren die in de Franse hoofdstad al een scala aan fietstochten in reisvorm aanbieden. Maar ja, Nederlanders worden zo’n beetje met de fiets geboren.

Fietstours in Parijs

Fietsen in Parijs is veilig en vooral heel erg leuk. Samen met je gids fiets je op een rustig tempo door de stad en zie je heel veel bekende bezienswaardigheden. Zo krijg je The Iron Lady, La tour Eiffel of gewoon de Eifeltoren zeker te zien tijdens deze tocht. De gids zal je ook meenemen naar wat onbekendere, maar minstens zo mooie, bezienswaardigheden.

Met wat ‘insider tips’ van jouw eigen lokale Nederlandse gids kun je na het volgen van een van de tours in Parijs zelf de stad van de liefde verder gaan ontdekken, want dan weet je precies waar je moet zijn!

Boek de Parijs Highlights Fietstour

Baja Bikes is een voorbeeld van een aanbieder. Zij laten jou Parijs zien in korte tijd. De Highlights Fietstour is dé oplossing voor als je slechts enkele dagen in Parijs bent. In een groep van maximaal 10-15 personen per gids (bij grotere groepen zijn er meerdere gidsen aanwezig) fiets je door de historische wijken en langs de beroemdste highlights. Halverwege is er ruimte voor een koffiestop. Met de Parijs Highlights Fietstour zit je altijd goed!

Zij hebben de ervaring dat hun klanten een plekje op deze fietsexcursie reserveren op de 1e volle dag van hun stedentrip. In slechts 3 uur hebben ze dan een fraai overzicht van de stad, dat hen in de overige dagen houvast biedt. Uiteraard inclusief fiets en Nederlandse gids.

Met z’n tweetjes op de tandem

Of het ook mogelijk is een romantische toer in Parijs  te maken op een tandem samen met je geliefde? Dat heb ik niet meteen gevonden bij het Googlen. Misschien ook een beetje gevaarlijk, zoveel springerige hormonen op één fiets.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen