De geheime parel in Europa? Dat is Sardinië! Betoverend mooi, mondain en ongerept tegelijkertijd, prachtige stranden, authentieke cultuur en heerlijk eten. Wat wil je als vakantieliefhebber nog meer?

Hoe kom je er?

Heb je alle tijd, ga dan lekker met de auto. Vervolgens reis je met een veerboot vanaf de kust van Italië naar Sardinië te varen. Dit kan vanaf Genua, Pisa maar ook Civitavecchia (bij Rome). Er zijn verschillende maatschappijen waar je een overtocht kunt boeken naar Olbia of een van de ander havens op Sardinië. De duur van de overtocht kan nogal wisselen, evenals de prijs. In het hoogseizoen van de Italianen (augustus) is het erg duur maar door op een doordeweekse dag te gaan of in het laagseizoen betaal je stukken minder.

Dolfijnen

Zo’n boottocht mag dan even wat tijd in beslag nemen, het is heerlijk om in het zonnetje op het dek te zitten, een duik te nemen in het zwembad (ja, sommige veerboten beschikken erover) en de dolfijnen in de boeg te zien springen! Alternatief is natuurlijk een vliegticket boeken. Kan voordelig met een lowcost maatschappij en binnen een paar uurtjes land je al op Alghero of Cagliari!

Wat doe je er?

Op Sardinië geniet je optimaal van zon, zee een strand. Het eiland staat bekend om zijn hagelwitte zandstranden. Het gevoel van de jetset ervaren? Kies dan voor de Costa Smeralda. Dit gebied aan de noord oost kant van het eiland is het meest toeristisch en ideaal voor de vakantieganger die dol is op luxe. Maar ook een bezoekje aan de grotten van Blue Marino mag niet op je to do lijstje ontbreken!

Ongerept binnenland

Het binnenland van Sardinië leent zich voor een ware ontdekkingstocht! Het herbergt bijzondere en authentieke dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Oude mannetjes die zitten te babbelen op het dorpsplein onder een grote boom, ezeltjes die nog altijd worden gebruikt om goederen te vervoeren en in Orgoslo vind je maar liefst 100 muurschilderingen. Ze zijn gemaakt op muren van huizen, kantoorgebouwen en winkelgevels, door zowel professionele kunstenaars als de lokale bevolking. Favoriete onderwerpen zijn geschiedenis, politiek en de Sardijnse strijd voor vrijheid. Ben je dol op noga? Bezoek dan Tonara want daar wordt de torrone (noga) gemaakt!

Cultuur en tradities

Sardinië beschikt ook over enkele zeer interessante steden. Bijvoorbeeld het 12e eeuwse vestingstadje Alghero met zijn vestingmuren, smalle straatjes en steegjes. Vlakbij Alghero ligt bovendien de spectaculaire Grotta Nettuno. Te bereiken met een boot vanuit de haven of via de trappen van de Escala Cabirol, een attractie op zich. Ook de hoofdstad Cagliari is zeker de moeite waard. Met zijn diverse archeologische sites uit diverse periodes, onder andere met het prachtige Romeinse Amfitheater.

Ook kennismaken met het wonderschone Sardinië? Even verder kijken!