tips vriend(in) scheiden

Overspel: zo moeder, zo dochter

Dochters van overspelige moeders rijden sneller een scheve schaats dan dochters van mama’s die niet vreemdgaan. Dat blijkt althans uit een enquête van de Britse datingsite voor getrouwde vrouwen Illicit Encounters, waaraan 2.000 mensen deelnamen.

Overspel van de moeder

Maar liefst 73 procent van de geënquêteerde vrouwen, die hun partner al eens bedrogen, hebben een moeder die ook is vreemdgegaan. Zo’n 62 procent van hen gaf aan dat het overspel van de moeder een doorslaggevende factor was om zelf een affaire te beginnen.

Ontrouw is erfelijk

Bij mannen geldt hetzelfde: 54 procent van de ondervraagde heren zei dat de affaire van hun vader helpt om hun eigen buitenechtelijke relatie te relativeren. Conclusie van de (kleinschalige) rondvraag? Ontrouw is erfelijk.

Wetenschappelijk onderzocht

Eerder onderzoek wijst uit dat dit goed mogelijk is. Wetenschappers aan de universiteit van Binghamton en de universiteit van New York hebben ontdekt dat mensen met het DRD4-gen meer geneigd zijn om vreemd te gaan.

Behoefte aan dopamine

Volgens onderzoeker Justin Garcia zijn dragers van het DRD4-gen op zoek naar een rush van dopamine in hun lichaam – een variant van dit gen werd eerder al in verband gebracht met alcoholisme en gokverslaving. In het geval van seks zonder verplichtingen is het risico hoog, de beloning substantieel en de motivatie variabel, wat zogoed als zeker een dopaminerush veroorzaakt.

De onderzoekers zeggen dat deze studie aantoont waarom iemand een serieuze relatie wil, maar het toch niet kan laten om ontrouw te zijn. De nood aan een dopaminerush staat los van de behoefte aan een romantische verbintenis.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.