noten zaden reep zelf maken

Overheerlijke noten-zaden repen uit eigen keuken

Ben jij ook verzot op die gezonde noten-zaden-repen? Deze repen zijn zowel geschikt voor mensen die koolhydraat-arm of paleo eten. Puur natuur en echt heel erg makkelijk te maken! Mooie bijkomstigheid: je kunt ze wel een dag of 10 in de koelkast bewaren dus ook fijn om door de weeks mee naar je werk te nemen als gezond tussendoortje. Als er staat ½ kop: neem gewoon een mok uit je keukenkastje en vul hem voor de helft. Hartstikke simpel.

Dit heb je nodig aan ingrediënten:

150 gram amandelmeel
1/4 tl zeezout
1/4 tl bakpoeder
45 gram gemalen kokos
75 ml kokosolie
75 ml ahornstroop of yaconsiroop
1 theelepel vanille extract
1/2 kop zaden en pitten (pompoen, zonnebloem, pijnboompitten naar keuze)
1/2 kop (gemengde en) gehakte noten (pinda’s, walnoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten, pistachenoten, macadamia noten, paranoten etc. (naar keuze)
3 eetlepels sesamzaadjes
1/3 kop rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen of dadels.
Naar keuze: eetlepel cacaopoeder,  theelepel speculaaskruiden of kaneelpoeder.

Zo maak je de noten-zaden repen:

Zet de oven op 170 graden. Smelt de kokosolie in een bakje in warm water (Au bain marie). Doe in een kom: amandelmeel, zout, gemalen kokos en bakpoeder (en eventueel cacaopoeder of  kaneelpoeder of de speculaaskruiden. Roer dit door elkaar en voeg dan de kokosolie, vanille extract en siroop toe. Roer dit goed door elkaar.

Hak de noten grof of fijner, naar je eigen voorkeur, rooster de noten en de pitten in een droge koekenpan. Rooster ook meteen de sesamzaadjes. Kan in dezelfde, of apart koekenpannetje. Hak je de chocolade, karamel of gedroogde vruchten zoals dadels in kleine stukjes. Voeg vervolgens de noten, zaden en pitten toe aan het mengsel in je kom, meng alles goed door elkaar.

Je “deeg” mag niet te nat zijn, wel vochtig, maar het moet een beetje uit elkaar vallen, als het te nat is kun je extra meel of fijner gemalen noten toevoegen. Neem een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 25 x 15 cm. Leg in de bakvorm bakpapier dat over de randen heen valt. Dit maakt straks het uit de vorm halen veel makkelijker.

Doe nu het mengsel in de schaal en druk het met natte vingers of de achterkant van een lepel goed aan. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot het mooi bruin is. Laat de koek nog een halfuur in de warme/afkoelende oven nagaren. Haal dan de vorm uit de oven.

Laat alles goed afkoelen. Haal uit de vorm en snijd in repen. De repen zijn tien dagen houdbaar in de koelkast. Echt smullen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!