Een van de beroemde klassiekers uit de Italiaanse keuken waarmee je eindeloos kunt variëren: lasagne. Met vis, vlees of juist vegetarisch, mogelijkheden te over. Bij deze snelle maar klassieke versie lik je vast je vingers af!
Ingrediënten:
150 gram roerbakgroente
150 gram gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 klein blikje tomatenpuree
peper en zout
peterselie
oregano
koriander
olijfolie
1 a 2 lasagnebladeren
strooikaas
Bereiding:
• Breng het gehakt op smaak met peper en zout en bak deze rul in de olijfolie.
• Voeg het geperste knoflook en de roerbakgroente toe en bak deze even mee.
• Voeg het blikje tomatenpuree toe.
• Breng het mengsel op smaak met peper, zout, peterselie, oregano en koriander.
• Maak van het mengsel en de lasagnebladeren laagjes in een rechthoekige schaal tot het mengsel op is, begin en eindig met het mengsel
• Strooi de kaas over de lasagne
• Zet de lasagne in de oven, 25 minuten op 180C.
Bron: Singlessite