platte buik

Overgewicht grootste date afknapper van Belgen

Ook onze zuiderburen doen aan goede voornemens. De belangrijkste: afvallen. Want door te minderen met lekker eten hopen ze hun kansen op de datingmarkt te vergroten. Van alle Europeanen staan de Belgen het minst open voor een nieuwe partner met een kilootje meer zo blijkt  uit een onderzoek van een social media discovery website.

Goede voornemens

Meer dan de helft van de ondervraagde Belgen (54%) heeft goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Al geeft bijna een kwart ruiterlijk toe zich hier zelden aan te houden. Topprioriteit is bij 49 procent van de Belgen gezondheid, te beginnen bij meer lichaamsbeweging. Verder willen onze zuiderburen in 2015 graag wat gewicht kwijtraken, gezonder eten en ook nog een stoppen met roken.

Liefdesleven

Dit doen ze overigens lang niet altijd uit zuivere gezondheidsoverwegingen. Ook het liefdesleven speelt hierbij een voorname rol. Bijna zeven op de tien vindt overgewicht een afknapper bij een nieuwe potentiële partner. Daarmee staan de Belgen van alle ondervraagde Europeanen het minst open voor een partner met een wat ongezondere levensstijl. Nederland (57,8%) volgt op ruime afstand, samen met Duitsland (54,1%) en Frankrijk (50%).

Nederlanders stoppen met roken

Duitsers zijn overigens de Europese kampioenen in het maken van goede voornemens. Bijna 60 procent van hen doet dit en vier op de tien houdt zich er ook echt aan. België en Nederland prijken op een gedeelde tweede plaats met 54 procent. De Fransen maken het minst goede voornemens. Nog een opvallende constatering: stoppen met roken is in geen enkel land een echt prioriteit meer in het nieuwe jaar. Behalve in Nederland, waar het na meer lichaamsbeweging het populairste goede voornemen is!

Heb jij goede voornemens gemaakt? Vertel het ons in deze poll!  

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam