platte buik

Overgewicht grootste date afknapper van Belgen

Ook onze zuiderburen doen aan goede voornemens. De belangrijkste: afvallen. Want door te minderen met lekker eten hopen ze hun kansen op de datingmarkt te vergroten. Van alle Europeanen staan de Belgen het minst open voor een nieuwe partner met een kilootje meer zo blijkt  uit een onderzoek van een social media discovery website.

Goede voornemens

Meer dan de helft van de ondervraagde Belgen (54%) heeft goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Al geeft bijna een kwart ruiterlijk toe zich hier zelden aan te houden. Topprioriteit is bij 49 procent van de Belgen gezondheid, te beginnen bij meer lichaamsbeweging. Verder willen onze zuiderburen in 2015 graag wat gewicht kwijtraken, gezonder eten en ook nog een stoppen met roken.

Liefdesleven

Dit doen ze overigens lang niet altijd uit zuivere gezondheidsoverwegingen. Ook het liefdesleven speelt hierbij een voorname rol. Bijna zeven op de tien vindt overgewicht een afknapper bij een nieuwe potentiële partner. Daarmee staan de Belgen van alle ondervraagde Europeanen het minst open voor een partner met een wat ongezondere levensstijl. Nederland (57,8%) volgt op ruime afstand, samen met Duitsland (54,1%) en Frankrijk (50%).

Nederlanders stoppen met roken

Duitsers zijn overigens de Europese kampioenen in het maken van goede voornemens. Bijna 60 procent van hen doet dit en vier op de tien houdt zich er ook echt aan. België en Nederland prijken op een gedeelde tweede plaats met 54 procent. De Fransen maken het minst goede voornemens. Nog een opvallende constatering: stoppen met roken is in geen enkel land een echt prioriteit meer in het nieuwe jaar. Behalve in Nederland, waar het na meer lichaamsbeweging het populairste goede voornemen is!

Heb jij goede voornemens gemaakt? Vertel het ons in deze poll!  

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.