reiswijzer singles 1oudergezin

Over vakantie beslist hele gezin mee

Was het vroeger eerst de man en daarna de geëmancipeerde vrouw die bepaalde waar een gezin op vakantie ging, tegenwoordig beslist heel het gezin mee. Kinderen hebben wel een kleinere stem in het geheel, zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.

Verdeling rollen

Als de knoop eenmaal is doorgehakt, zijn de rollen wel scherp verdeeld. De vrouw pakt de koffer in en vergaart informatie over de vakantiebestemming. De man bepaalt vooral de route om te voorkomen dat onderweg gevechten achter het stuur uitbreken. Als zich op vakantie of onderweg problemen voordoen, doet de man het woord.

Het algemene beeld dat een verregende zomer in Nederland leidt tot een massale uittocht naar het buitenland, is ook een mythe. De meeste vakantiegangers boeken hun vakantie ruim van tevoren, zegt onderzoeker Kees van der Most.

‘Van de Nederlanders die deze zomer vakantie in eigen land willen vieren, hebben zo’n 300.000 begin juni hun verblijf nog niet geboekt. Zo’n 20 procent van deze groep wacht het zomerweer in eigen land af.’

Belangrijker redenen om laat te boeken zijn het wachten op een goede aanbieding, het openhouden van de opties en de onzekerheid over de eigen financiële situatie. Slecht zomerweer zou in totaal zo’n 60.000 Nederlanders kunnen doen besluiten naar het buitenland te gaan. ‘Op een totaal van ruim 10 miljoen zomervakanties kun je dat geen uittocht noemen.’

Eigen land

Het zijn overigens niet juist de mensen met een smalle beurs die in eigen land vakantie vieren, zoals vaak wordt gedacht. Juist de mensen uit de hogere en middeninkomensklasse kiezen voor Nederland. ,,Het gaat dan voornamelijk om korte, extra vakanties. Vooral hotelovernachtingen en weekendjes in een bungalow zijn populair bij deze groep.”

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?