reiswijzer singles 1oudergezin

Over vakantie beslist hele gezin mee

Was het vroeger eerst de man en daarna de geëmancipeerde vrouw die bepaalde waar een gezin op vakantie ging, tegenwoordig beslist heel het gezin mee. Kinderen hebben wel een kleinere stem in het geheel, zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.

Verdeling rollen

Als de knoop eenmaal is doorgehakt, zijn de rollen wel scherp verdeeld. De vrouw pakt de koffer in en vergaart informatie over de vakantiebestemming. De man bepaalt vooral de route om te voorkomen dat onderweg gevechten achter het stuur uitbreken. Als zich op vakantie of onderweg problemen voordoen, doet de man het woord.

Het algemene beeld dat een verregende zomer in Nederland leidt tot een massale uittocht naar het buitenland, is ook een mythe. De meeste vakantiegangers boeken hun vakantie ruim van tevoren, zegt onderzoeker Kees van der Most.

‘Van de Nederlanders die deze zomer vakantie in eigen land willen vieren, hebben zo’n 300.000 begin juni hun verblijf nog niet geboekt. Zo’n 20 procent van deze groep wacht het zomerweer in eigen land af.’

Belangrijker redenen om laat te boeken zijn het wachten op een goede aanbieding, het openhouden van de opties en de onzekerheid over de eigen financiële situatie. Slecht zomerweer zou in totaal zo’n 60.000 Nederlanders kunnen doen besluiten naar het buitenland te gaan. ‘Op een totaal van ruim 10 miljoen zomervakanties kun je dat geen uittocht noemen.’

Eigen land

Het zijn overigens niet juist de mensen met een smalle beurs die in eigen land vakantie vieren, zoals vaak wordt gedacht. Juist de mensen uit de hogere en middeninkomensklasse kiezen voor Nederland. ,,Het gaat dan voornamelijk om korte, extra vakanties. Vooral hotelovernachtingen en weekendjes in een bungalow zijn populair bij deze groep.”

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!