kermis eigen stad

Over je stadsgrenzen met online dating

Makkelijker en vaker dan ooit kun je contact leggen met oude en nieuwe vrienden, met vage bekenden en onbekenden. Was je vroeger vaak gebonden aan stadsgrenzen, de drempel voor contact en interactie is met internet lager dan ooit. Online dating laat je over je stadsgrenzen heen kijken.

Op jaarlijks kermis ontstonden relaties

Contact leggen met nieuwe mensen, dat is van alle tijden.  Zo’n 4 eeuwen geleden ontmoetten mensen hun partner vooral in hun eigen woonplaats en in hun eigen sociale klasse. Op het werk, op feesten en heel vaak op de jaarlijkse kermis ontstonden relaties. De partnerkeuze was toen zeker een zaak van twee betrokken families. De huwelijkskandidaten mochten wel zelf aangeven of ze heil zagen in een verbintenis.

Date is ontmoeting zonder supervisie

Het was in de 19e eeuw dat liefde en passie steeds meer bepalend werden voor de partnerkeuze, boven de maatschappelijke klasse. De grootste revolutie hierin was in de 20e eeuw dat de familie steeds minder in beeld kwam. In 1914 dook het woord “date” op, dat zoveel betekende als ontmoeting in een publieke ruimte zonder supervisie van enige familie.

Over je stadsgrenzen met online dating

Toen de families er minder toe deden, gingen lusten en eigen voorkeur helemaal los. Het gevolg was dat er sneller relaties werden aangegaan maar ook sneller werden beëindigd. Het aantal potentiele partners nam zienderogen toe omdat je die overal kon treffen. Toen in begin van 21e eeuw internet zijn intrede deed, ontstonden echt veel nieuwe plaatsen om een partner te ontmoeten. Met online dating tot je beschikking kon je ook over de stadsgrenzen gaan zoeken.

Met een pakket aan eisen ideaalbeeld nastreven

Er is meer keuze dan ooit voor de moderne single, die zich gedraagt als een klant in de supermarkt die langs de schappen loopt en denkt, dit wil ik wel, en dit hoef ik niet. Er ontstaat als het ware een boodschappenlijst of een pakket aan eisen, waaraan het product, in deze een nieuwe partner, aan moet voldoen. Onze keuzevrijheid groeit maar door. Singles gaan aan de hand van een ontstaan ideaalbeeld op zoek naar een partner. Door met de muis op een knop te klikken verschijnt er binnen seconden een lijstje met mannen of vrouwen die voldoen aan jouw eisenpakket.

Met online daten makkelijk eerste contact

Het zou toch jammer zijn niet van deze nieuwe technologie gebruik te maken. Zie het als een makkelijke manier om een eerste contact te leggen. Of er echt een klik is, dat merk je toch pas wanneer je elkaar in levende lijven ziet. De hormonen die dan gaan opspelen of denken doe het maar lekker zelf, die geven jou vrij snel het signaal of deze date bij voorbaat gedoemd is te mislukken of dat er kans is dat er een mooie liefde uit opborrelt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.